NİZAMETTİN UCA'DAN İMZA GÜNÜ

NİZAMETTİN UCA'DAN İMZA GÜNÜ

Iğdırlı Şair-Yazar Nizamettin UCA’nın Zengin Yayıncılıktan çıkan ilk eseri Nizamice Öyküler 25 Şubat 2018 tarihinde saat 13.00'te okuruyla buluşacak.

Iğdır Belediyesi Gençlik Yaşam ve Kültür Evi’nde saat 13.00'te yapılacak imza gününde yazar hem okurlarıyla söyleşi yapacak hem de eserini imzalayacak.

104 sayfadan oluşan eserin arka kapak yazısı şöyle:

“Cami minaresinden yayılıp insanları sessizliğe boğan sela bir Müslümanın Allah’ın rahmetine kavuştuğunun haberini veriyordu.
 
Günlerden Cuma olmadığına göre başka ne olabilirdi ki? Selayı işiten ahali merak ve endişe ile müezzinin yanık sesine kulak kabartıp piyangonun kime vurduğunu öğrenmek için pür dikkat kesilmişti. Ölenin ismi anons edildiğindeyse hemen her kesin dilinden güzel sözler dökülmeye başlamıştı. Çünkü ölen kişi kasabanın ileri gelenlerinden Hacı Mehmet ağa idi. Hacı Mehmet ağa kasaba halkı tarafından hayırsever, cömert, dürüst bir insan olarak bilinir ve hemen hemen herkes tarafından çok sevilirdi. Hiç kimseye herhangi bir kötülük yaptığına şahit olunmamış, vakit namazlarını eksiksiz kılmaya çalışan dini bütün bir Müslümandı. Hani derler ya “mübarek nesli tükenmeye yüz tutmuş Kelaynak kuşu gibi” cinsinden muhterem biri idi işte.
 
Nizamettin Uca bu kitabında Anadolu insanının bam teline dokunacak hikâyeleri akıcı ve sade bir şekilde anlatarak adeta yürekleri okşamıştır. Yazarın manzum olarak yazdığı yerel masallar hem okuyucuya hem de dinleyicisine kadim bir keyif verecektir.”

 

Haber: Fatma Çetin Kabadayı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.