Norveç’ten geldiler İstanbul’da kaza yaptılar

Norveç’ten geldiler İstanbul’da kaza yaptılar

Norveç’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na seyreden Antari Tara’nın kullandığı minibüsün sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Cevizlibağ’dan Bakırköy istikametine otomobiliyle gitmekte olan Hasan Erkılıç, Norveç’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na seyreden Antari Tara’nın kullandığı minibüsün sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önünden seyretmekte olan minibüse çarpan otomobilin sürücüsü Bahçelievler’de tel bariyerleri aşarak metrobüs yoluna uçtu.
Kazayı gören metrobüsteki yolcular şoförü araç içinden çıkardıktan sonra ters dönen aracı tekerleklerinin üzerine devirdi. İlk müdahalesi metrobüs yolunda yapılan Hasan Erkılıç, ambülans ile hastaneye kaldırıldı. Kazaya neden olduğu iddia edilen Antari Tara kendisine çarpan aracın çok süratli olduğunu, suçun ise kendisinde olmadığını belirtti. İçinde 1’i çocuk 7 kadın bulunan aracı kullanan Antari Tara “2 saat sonra uçakta olmamız gerekiyor. Aksi halde biletlerimiz yanacak” dedi. Polis, Norveç uyruklu 7 yolcuyu ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

Metrobüs yolu bir kazaya daha sahne oldu. Cevizlibağ’dan Bakırköy istikametine 34 ZP 1466 plakalı otomobiliyle gitmekte olan Hasan Erkılıç, önünden seyretmekte olan Norveç uyruklu 44 yaşındaki Antari Tara yönetimindeki 34 VK 7417 plakalı Mercedes Vito marka minibüsün sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Minibüse sol arka tarafından çarpan Hasan Erkılıç, tel bariyerleri aşarak Bahçelievler’de metrobüs yoluna uçtu. Takla atan ve tavanın üstünde duran otomobili gören metrobüsteki yolcular metrobüs şoförünün kapıyı açmasıyla soluğu kaza yapan aracın yanında aldı. Sürücüyü şoför mahallinden çıkartan vatandaşlar, metrobüs yoluna yatırdı. Tekerlekleri üzerinde duran aracı elbirliği ile tekerleklerin üzerine düşürdü. İhbar üzerine olay yerine ambülans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi metrobüs yolunda yapılan Hasan Erkılıç, sedye ile ambülansa taşındı. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Hasan Erkılıç’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis kazaya neden Antari Tara’nın ifadesini bir gazetecinin tercümanlığı sayesinde alabildi. Araç trafiğine kapanan metrobüs yolu vatandaşların aracı yol kenarına tekerlerinin üzerinde duracak şekilde devirmesiyle açıldı. Ardından da metrobüsler yoluna devam etti.

Kazaya neden olmadığını belirten Antari Tara “Aracı bir Rent a Car şirketinden kiraladım. Saat 06.00’da Norveç’e uçmak için Atatürk Havalimanı’nda olmalıyız. Şu an saat 05.00… Saat 08.00’a da uçağımız havalanacak. Bizi polis merkezine götürürseniz maddi olarak büyük zarara uğrarız. 7 kişi İstanbul’da daha fazla kalmak istemiyoruz” dedi.

Kazayı gördükten sonra metrobüsten inip yaralıların yardımına koşan bir görgü tanığı “Minibüs otomobili sıkıştırdı. Araçta metrobüs yoluna uçtu. Bizler metrobüsten inerek yaralının yardımına koştuk” dedi.

Polis MOBESE kameralarını inceledikten sonra suçun kimde olduğunu belirleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.