İşte 91'li Oslo bombacısı

İşte 91'li Oslo bombacısı

Norveç Oslo 91 kişinin ölmesine ve birçok insanın yaralanmasına neden olan patlamanın saldırganı belirledi.

Norveç polisi, Oslo'nun kuzeydoğusunda bulunan Utoya adasında, İşçi Partisi gençlik kollarının düzenlediği ve 600 kadar gencin katıldığı bir kampa silahlı saldırı düzenleyerek 90’dan fazla kişinin ölümüne yol açan saldırganın, Norveç vatandaşı, 32 yaşındaki Anders Behring Breivik olduğunu açıkladı.

MÜSLÜMAN KARŞITI AŞIRI SAĞCI

Müslüman karşıtı aşırı sağcı olduğunu açıkladı. Breivik, Facebook sayfasında kendisini Hıristiyan, muhafazakar ve milliyetçi olduğu ortaya nitelendiriyor.

Ülkededün ilk olarak başkent Oslo'nun merkezinde yaşanan bombalı saldırıyla sarsıldı. 7 kişinin öldüğü 2 kişinin ise yaralandığı saldırı, dünyanın en sakin ülkelerinden biri olarak bilinen Norveç kamuoyunda bir çok yarattı.

Bombalı saldırıdan birkaç saat sonra Oslo'nun kuzeydoğusunda bulunan Utoya adasında, İşçi Partisi gençlik kollarının düzenlediği ve 600 kadar gencin katıldığı bir kampa silahlı saldırı düzenlendi.

İki saldırıdan sorumlu tutulan, Oslo'da bombayı yerleştirdikten sonra katliamı düzenlemek için İşçi Partisi'nin gençlik kampının yapıldığı adaya gittiği düşünülen zanlıyla ilgili resmi ya da resmi olmayan çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Saldırıdan sonra kaçan ve bir süre sonra yakalanan 32 yaşındaki Anders Behring Breivik, sarı saçlı, uzun boylu. Bebek yüzlü katilin, aşırı sağ görüşlü olduğu ve  Hristiyan kökten dinci görüşlü internet sitelerine yorumlar yaptığı ifade edildi.

Aşırı sağ görüşlü,  Müslüman ve göçmen karşıtı olan saldırganın, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasındaki profiline, "muhafazakar, Hristiyan ve bekar olduğunu", ayrıca av ve "World of Warcraft" ve "Modern Warfare 2" gibi savaş oyunlarıyla ilgilendiğini yazdığı belirtildi.

Breivik, 17 Temmuz'da Twitter'dan attığı geliyorum diyen mesajında inançlı bir kişinin çıkar peşinde koşan 100 bin kişiye bedel olduğunu yazdı.

6 TON GÜBRE ALMIŞ

Norveç'te dün gerçekleşen iki ayrı saldırıda en az 92 kişinin ölümünden sorumlu tutulan zanlının 6 ton gübre satın aldığı açıklandı.

Tarım ürünleri satan Felleskjoepet Agri zincirinin sözcüsü Oddny Estenstad, zanlının satın aldığı 6 ton gübrenin 4 Mayıs'ta teslim edildiğini belirtti.
Gübrenin türüne ilişkin bilgi vermeyen Estenstad, satın alınan 6 tonun standart bir tarım üreticisi için normal olduğunu söyledi. Estenstad, zanlıyı tanımadığını ifade etti. Bazı tür gübrelerin bomba yapımında kullanıldığı biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.