Norveç polisi: Ölü sayısı 7'ye yükseldi

Norveç polisi: Ölü sayısı 7'ye yükseldi

Norveç polisi, başkent Oslo'nun merkezinde yaşanan patlamada ölü sayısının 7'ye yükseldiğini bildirdi. İki kişinin de ağır yaralı olduğu belirtildi.

Polis, Başbakanlık ve bakanlık binalarının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamada 7 kişinin öldüğünü, 2 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Daha önce Oslo'daki patlamada 4 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

"Oslo yakınlarındaki gençlerin kampında ölenler var"

Norveç'in TV2 televizyonu, başkent Oslo yakınlarındaki İşçi Partisi'nin gençlik kollarının kampında ateş açıldığının ve ölenler olduğunu bildirdi. Devlet televizyonu ise kampta bir kişinin tutuklandığını duyurdu.

Norveç'te Başbakan Jens Stoltenberg'in İşçi Partisi'nin gençlik kollarının Oslo yakınlarında düzenlenen geleneksel kampında ölenler olduğu bildirildi. Oslo'daki patlama sonrası yaşanan olayda, polis üniformalı bir kişinin kamptaki gençlere ateş ettiği belirtildi. TV2 televizyonu, kampta birkaç kişinin öldüğü bilgisine yer verirken, devlet televizyonu ise kampta bir kişinin tutuklandığını duyurdu. Daha önce geçilen haberlerde, 5 gencin yaralandığı aktarılmıştı.

Norveç polisi de Oslo yakınlarındaki Utoeya adasındaki gençlerin kampında ateş edildiğini doğruladı. Oslo Polis Müdürü Anstein Gjengdal ise antiterör biriminin olay yerine gönderildiğini aktardı.

Norveç'in haber sitelerinden VG, polis üniforması giyen bir kişinin kampta gençlere ateş ettiğini yazdı.

Norveç Başbakanı Stoltenberg ise TV2 televizyonuna yaptığı açıklamada, Utoeya'da durumun ciddi olduğunu kaydetti. Stoltenberg'in yarın Utoeya'daki İşçi Partisi'nin gençlik kollarının geleneksel toplantısında bir konuşma yapması planlanmıştı.

Kamptaki olayın Oslo'daki patlama ile bağlantısı olup olmadığı ise henüz belli değil.

NORVEÇ BAŞBAKANI: ''ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI, TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU SÖYLEMEK İÇİN ERKEN''

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, başkent Oslo'nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Stoltenberg, TV2 televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, bunun çok büyük bir saldırı olduğunu söyledi.

Patlama sırasında makamında bulunmayan Norveç Başbakanı, hazırlıklı olunsa da böyle bir saldırının meydana geldiğini ve bunun üzücü olduğunu ifade etti. Bunun terör saldırısı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirten Stoltenberg, bulunduğu yerin açıklanmaması için polise emir verdiğini dile getirdi.

Bu arada polis, Oslo sakinlerinden toplu halde dolaşmamalarını ve evlerine gitmelerini istedi.

Öte yandan muhalefetteki Hıristiyan Halk Partisi'nden Geir Bekkevold, olayın, ''Norveç'te İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana meydana gelen en şiddetli eylem olduğunu'' belirtti.

Yerel NRK radyosu ve NTB ajansı, bombalı saldırıda iki kişinin öldüğünü duyururken, Oslo Hastanesinden yapılan açıklamada, teyit edilen yaralı sayısının 7 olduğu belirtildi.

Başbakanlık yakınında düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadığı, bazı polis yetkililerinin patlamaya bomba yüklü aracın yol açtığı ihtimali üzerinde durduğuu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.