Arkadaşları onu son görüşlerini anlattı

Arkadaşları onu son görüşlerini anlattı

Norveç'te haber alınamayan Türk kızının Gizem Doğan (18) olduğu öğrenildi.

Ailesi, saldırı sırasında gençlerin kurtulmak için göle atladığını hatırlatırken, Gizem'in yüzme bilmediğini söylüyor. Kamptaki bir arkadaşı da olay anını şöyle anlatmış: "Silah seslerini duyunca ormana doğru koşmaya başladık. Gizem telefonunu düşürünce arkada kaldı. Yüzme bilmiyordu. Bir daha da haber alamadık."

Silahlı saldırıda kaybolduğu bildirilen Türk kızının akıbeti konusunda kesin sonuç için DNA testi yapıldı. Genç kızın kimliğinin kesinleşmesi için test sonuçları bekleniyor. Kampa katılanların kimliklerinin kamp öncesi toplandığını anlatan Gizem'in arkadaşı, bu yüzden kimlik tespiti yapılmasında sorun yaşandığını söyledi. İstanbul doğumlu ve Norveç vatandaşı olan 3 kardeş sahibi Gizem'in, bir de ikizi bulunuyor.

Aile yaklaşık 10 yıl önce Norveç'e göçmüş. Aile, kızlarının ilk kez böyle bir kampa katıldığını söylüyor. Anne Gülderen, kızını kampa yerleştirdikten sonra adanın karşısındaki bir otele yerleştiğini ve kamp sonrası kızıyla birlikte dönmeyi planladıklarını aktarıyor. (Zaman)

 

Norveç'te meydana gelen terör saldırılarının ardından Utoya Adası'nda kayıplar arasında bulunan Türk kızın kimliğinin Gizem Doğan olduğu ve 18 yaşındaki Gizem'in korkunç katliamda hayatını kaybettiği iddia edildi.

GİZEM TELEFONUNU DÜŞÜRDÜ GERİDE KALDI

Habertürk Gazetesi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, 10 yıl önce Norveç'e göç eden Doğan Ailesi'nin kızları Gizem de dehşet adasındaki kamptaydı. Bir daha evine dönmedi. Dehşeti yaşayan arkadaşı, ''Kaçıyorduk, telefonunu düşürdü. Gizem geride kaldı'' dedi.

Facebook'ta Gizem için sayfa açan arkadaşları Doğan ailesine dayanarak genç kızın öldüğünü duyurdular. Kaçarken başından vurulan Gizem'in cesedinin Tyrifijorden Gölü'nde bulunduğu öğrenildi.

ÖĞRENCİ BİRLİĞİNİN GÖZDESİ

Ailesi ile Norveç'e giden Gizem Doğan, lider kişiliği ile arkadaşları arasında ön plana çıkıyordu. İstanbul'da doğan ve 850 üyeli İşçi Gençlik Çalışma Birliği ve Öğrenci Koordinasyonu AUF'un yönetim kurulu üyesi de olan Gizem Doğan Norveçli arkadaşları tarafından çok seviliyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.