NTV'de Ölüm Sessizliği-ANALİZ

NTV'de Ölüm Sessizliği-ANALİZ

Bu haber NTV ve Doğan Grubu'nun sesini kesti. Adeta sus pus oldular... İşte çok önemli analiz:

Doğan Grubu ve NTV televizyonu Ergenekon Operasyonu’nun başından beri sürekli “dinleme” üzerinden “telekulak” haberleri yapıyor.

 

Özellikle Sincan Hakimi Osman Kaçmaz’ın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı bastırmasından sonra ortaya çıkan dinleme için verilmiş mahkeme kararlarını NTV ve Doğan Grubu çevire çevire “onu da dinlemişler, bunu da dinlemişler” diye verdi.

 

Üstelik bu dinleme kararlarının hepsi mahkeme kararıyla verilmiş “yasal” dinleme kararları olmasına rağmen.

 

NTV, aynı haberi günde 50 kere çevirirken sürekli olarak muhabirleri Gökhan Gerçek’e bağlantı yapıyordu. Gökhan Gerçek de kendisine malum Hakim ve Yargıtay Savcısı tarafından verilen mahkeme kararlı dinlemeleri, yasadışı dinlemeymiş gibi anlatıp durdu.

 

Ama gelinen noktada “gerçek yasadışı dinlemeyi” yapanın NTV’nin as elemanı ve Doğan Grubu’nun yazarı Rıdvan Dilmen’in yaptırdığı ortaya çıktı. Üstelik, bununla bağlantılı olarak büyük bir yasa dışı dinleme çetesi ve işin içinde büyük GSM operatörünün personelleri vardı.

 

Ancak mahkeme kararıyla yapılan yasal dinlemeleri gün boyu yayınlarla veren NTV, ayen bayan yasadışı olan bu dinleme haberini ise neredeyse görmedi.

 

Oysa yasal dinlemede bile bu kadar hassas olan gün boyu yayınlar yapan NTV’nin yasa dışı dinlemede bunun iki katı hassas olması ve yayınlarını bu işe ayırması gerekmez miydi?

 

Demek ki NTV, dinlemeyi yapana göre hareket ediyor. Yasal bile olsa mahkemeden dinleme kararı aldırtan Ergenekon Savcılarıysa, vur abalıya haberciliği başlıyor…

 

Ama yasa dışı dinleme bile olsa işin ucunda Ergenekon olmayınca, yani haberin sonucu Ergenekon Savcılarına bindirmeyince NTV’ye umur değil…

 

Hele bir de “dinleniyoruz” diye yaygara kopartıp da, en as elemanı dinlemeci çıkarsa…

 

Rezalet ki ne rezalet…. Aktifhaber

Etiketler :