Nuh Mete Yüksel'den Merve Kavakçı itirafı

Nuh Mete Yüksel'den Merve Kavakçı itirafı

Nuh Mete Yüksel: Olay büyümesin diye Kavakçı'yı gözaltına almadım.

28 Şubat döneminde çok sayıda soruşturmayı yürüten ve Merve Kavakçı'nın evine gece yarısı baskın yapan savcı olarak bilinen Nuh Mete Yüksel dün emekli oldu. Yüksel, Merve Kavakçı olayı için; "Soruşturma savcısı olarak Kavakçı'nın evine gittim. Olay daha fazla büyümesin diye gözaltı olayında vazgeçtik"

DEMİR SAVCI EMEKLİ OLDU

Habertürk'ün haberine göre; DGM döneminde Türkiye'nin en çok konuşulan soruşturmalarına imza atan ve 'Demir Savcı' lakabıyla anılan Nuhmete Yüksel 41 yıl süren mesleğine dün son noktayı koydu. Yüksel Anakara Adliyesi'ndeki odasından eşyalarını toplayıp personelle vedalaşırken soruları yanıtladı.

"KAVAKÇI'NIN EVİNE GİDİLMESİ YASAL BİR OLAYDI"

"Meslek hayatımda yaptığım soruşturmalar ve verdiğim hiçbir kararımdan pişmalık duyacağım bir şey yoktur. Bizler de insanız. Eksik veya yanlışlıklar yaptığım olmuştur" diyen Yüksel, kapatılan Fazilet Partisi'nde milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın evine yapılan baskını şöyle anlattı: "ABD'de Hamas'ın düzenlediği toplantılarda konuşması üzerine yürütülen bir soruşturmaydı. İfade çağrılarına icabet etmemiştir. Bu nedenle evine gözaltına almaya giden Terörle Mücadele polislerine sorun çıkarılmış. Emniyetten beni aradılar ve içeriye alınmadıklarını söylediler. Ben de soruşturma savcısı olarak evine gittiö. Baktım Kavakçı'nın evden çıkarılmasına izin vermiyorlar. Hem evdeki çocuklar üzülmesin, hem de olay daha fazla büyümesin diye gözaltı olayında vazgeçtik ve ordan ayrıldık. Kavakçı'nın evine gidilmesi yasal bir olaydı. Bundan pişman olmam için bir sebep göremiyorum."

"BANA KİMSE TELKİNDE BULUNMADI"

Yüksel DGM'ler döneminde sık sık gündeme gelen askerlerin mahkemeler ve savcılar üzerindeki etkiyle ilgili soruya ise: "Bana mesleğim boyunca TSK dahil hiç bir güç telkinde bulunmadı bulunamazda" diye konuştu.

"TADINI ÇIKARACAĞIM"

İki çocuk babası olan Yüksel emeklilik günlerine ilişkin: "Emekliliğin keyfini yaşamak istiyorum. Allah ömür verirse en çok torunlarımla vakit geçireceğim için çok mutluyum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.