Nuh Mete Yüksel'e Ankara Barosu'nda yumruklu saldırı

Nuh Mete Yüksel'e Ankara Barosu'nda yumruklu saldırı

Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, bir grup avukat tarafından protesto edilince oyunu bile kullanamadan ayrılmak zorunda kaldı.

Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanmaya gelen DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, bir grup avukat tarafından protesto edildi.

Emekli olduktan sonra Ankara Barosuna kaydolan ve 28 şubat sürecinde aldığı kararlar nedeniyle"demir savcı" olarak bilinen Yüksel, seçimlerde oy kullanmak üzere sabah saatlerinde genel kurulun yapıldığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geldi.

OY KULLANAMADI, YUMRUK YEDİ

Milliyet Gazetesi'nden Kemal Göktaş’ın haberine göre, burada bir grup avukatın protestosuyla karşılaşan Yüksel, oy kullanamadan fakülteden ayrıldı.

Yüksel, öğleden sonra, bu defa yanında çok sayıda sivil polisle tekrar fakülteye geldi ve oy kullanmak istedi. Bu sırada bir grup avukat da Yüksel'in oy kullandığı sınıfın önünde toplanarak, "Avukat değil, işkencecisin", "Katil avukat istemiyoruz", "Polis defol"sloganları attı. Bu sırada çıkan arbedede Yüksel'e bazı avukatlar tarafından atılan yumrukların sırtına isabet ettiği de görüldü.

Yüksel, polisin yardımıyla fakültenin arka kapısından dışarı çıkarıldı. Bu sırada polisler ve protestocu avukatlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bazı avukatlar, Yüksel'i avukatlığa kabul eden Ankara Barosu yöneticilerine de tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.