Nuh Mete Yüksel'e nasıl kaset kumpası kuruldu?

Nuh Mete Yüksel'e nasıl kaset kumpası kuruldu?

Fethullah Gülen'e dava açan DGM eski savcılarından Nuh Mete Yüksel'e kurulduğu iddia edilen seks kasedi tuzağı A Haber'de yeniden ele alındı

A Haber ekranlarında yayınlanan Deşifre programında kaset tuzağı ele alındı. Programda Hürriyet Gazetesi'nin attığı manşet de konuşuldu.

Programda Meral Akşener'en kaset iftirası konuşulurken ona destek çıkan Hürriyet gazetesi çifte standart yapmakla suçlandı.

Sunucu Mehmet Ali Önel, "Nuh Mete Yüksel'le ilgili Hürriyet gazetesinin yapmış oduğu haberler manşetler ortada. Nuh Mete Yüksel mağdur değil miydi o zaman? O gün öyle bugün böyle. " dedi.

"HARUN TOKAK KASET TEKLİF ETTİ" İDDİASI

Yeni Akit Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, Nuh Mete Yüksel'in kasediyle ilgili bomma iddiasını canlı yayında böyle anlattı:

"Haziran 2002'ydi yanılmıyorsam. Bizim gazetemizde üst düzey gazeteci abimize bana değil üst düzel abimize dönemin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak geliyor. Diyor ki 'ya bu Nuh Mete Yüksel, hocaefendiyle uğraşıyor. Adam gece gündüz kafaya takmış sürekli dava üstüne dava açıyor. Duyduğumuza göre yeni bir dava açacak.' Diyor ki 'elimizde bu adamın çirkin bir kasedi var.' Bizde Nuh Mete Yüksel Merve hanımın evini bastığı için gıcıklığımız var. 'Tamam ben gönderirim' diyor. 2 saat sonra telefon açıyor. 'Ya tamam biz o işi hallettik. Yayınlamanıza gerek kalmadı'. Bir kaç gün sonra Nuh Mete Yüksel basın toplantısı yaptı. Ve dedi ki "bana zarfla kaset göndermişler. O kasette benim görüntülerim var. Ama hepsi montaj" diye açıklama yaptı."

Nuh Mete Yüksel'e ait olduğu iddia edilen kaset 22 Ekim 2002 tarihinde Hürriyet'in sürmanşetinde, "Bir gecelik zevk uğruna" başlığıyla yayımlandı. Hürriyet o haberine, 23 Ekim günkü sayısında da "O kadın Türk çıktı" manşetiyle devam etti. Hürriyet'in manşetlerinden sonra, Fetullah Gülen'e yönelik davalar açan savcı Nuh Mete Yüksel ise görevden alındı.

hurriyet.20150516092529.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.