HAS Parti'den dev anayasa anketi

HAS Parti'den dev anayasa anketi

HAS Parti anayasa çalışmaları çerçevesinde ülke çapında dev bir anayasa anket çalışması başlattı.

HAS Parti anayasa çalışmaları çerçevesinde ülke çapında dev bir anayasa anket çalışması başlattı. Teşkilatlarca yürütülecek ankette 500 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan amaçlarının toplumda, yeni anayasa talebini diri tutmak ve halkı anayasa yapım sürecine dahil etmek olduğunu söyledi.

"TBMM zaman zaman anayasa meselesini ikinci plana atıyor. Özgürlükçü, katılımcı, demokratik ve sivil bir anayasa yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bunun da 2012 yılında yapılması arzumuzdur" diyen Erol Erdoğan'a göre anayasa konusunda en hazırlıklı olan ve en çok çalışan parti HAS Parti.

Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan'ın anayasa anketi konusundaki açıklaması şöyle;
 
KAVGAYI BIRAKIN, YENİ ANAYASAYI YAPIN
 
HAS Parti'nin değişmez gündemlerinden birisi YENİ ANAYASADIR. Biz, anayasa çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, siyasi partiler arasında YENİ ANASAYA ile ilgili en aktif parti HAS PARTİ'dir. Demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasanın yapımı için TBMM'deki partiler Has Parti kadar samimi ve gayretli olsalar çoktan 12 Eylül anayasasından kurtulmuş olacaktık.
HAS Parti'nin anayasa yapım sürecine destek vermek için; şimdiye kadar onlarca çalışma yaptı. Bunlardan bazıları şunlar; 1 Panel ve 1 Sempozyum yaptık. "Yeni Siyaset ? Yeni Türkiye İçi Yeni Anayasa" başlıklı teklifimizi, kamuoyu, siyasi partiler, TBMM Başkanı ve TBMM Anayasa Komisyonu ile paylaştık. Yine bu teklifimiz, il teşkilatlarımız tarafından, bugüne kadar yaklaşık 2.000 yerel noktaya (Sendikalar, dernekler, siyasi partiler, üniversiteler, barolar. yerel yöneticiler, muhtarlar vb) ulaştırıldı. Bu çalışmamız 5 bin noktaya ulaşıncaya kadar sürecek. Bütün Türkiye'de başlattığımız "KAVGAYI BIRAKIN, YENİ ANAYASAYI YAPIN" yazılı pankart çalışmamız ise sürüyor.
 
 
DEV ANAYASA ANKETİ YAPIYORUZ: Hedef 500 bin kişi
 
Bu hafta ise ülke çapında, yeni anayasa ile ilgili eğilimleri tespit edebilmek amacı ile Has Parti teşkilatları olarak anket çalışmasına başladık. Anket çalışmamızda Mart ayı sonuna kadar sürecek. 400?500 bin kişiye birebir ulaşmayı hedefliyoruz. Her bir denek ile yüzyüze konuşulacak, görüşülecek. Ankette toplam 7 soru yer alıyor.
Bu dev anket ile toplumda zaten var olan yeni anayasa talebini diri tutmak istiyoruz. Milletimizi sürece dahil etmek istiyoruz. 2012 yılı bitmeden Özgürlükçü, katılımcı, demokratik ve sivil bir anayasa yapılmasını sağlamak istiyoruz. Nisan ayı başında, anket sonuçlarını Türkiye ile paylaşacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.