KURTULMUŞ'UN "BAŞBAKANLIK" SORUSUNA YANITI

KURTULMUŞ'UN "BAŞBAKANLIK" SORUSUNA YANITI

Erdoğan'ın Köşk'e çıkması sonrası Başbakan adaylarından birisi olarak gösterilen Numan Kurtulmuş, o soruya bakın nasıl yanıt verdi?

 

Radikal'den Ömer Şahin'e konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlıkla ilgili bir soruya ilk kez bu kadar net yanıt verdi.

Geçtiğimiz dönemde HAS Parti'yi kapatarak AKP'ye geçen ve Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş, "Siz de ‘başbakan adayı’ olarak görülüyorsunuz. Sizin 2014 hesabınız var mı?" sorusuna "Allah bilir" şeklinde yanıt verdi.

İşte Numan Kurtulmuş'un o soruya verdiği yanıt;

Siz de ‘başbakan adayı’ olarak görülüyorsunuz. Sizin 2014 hesabınız var mı?

Ben 14 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim, hayatımın hiçbir gününde ben ne olacağım diye siyaset yapmadım. Hep bu ülkeye, bu millete ne faydamız olabilir kaygısı ile hareket ettim. Dün de bu böyleydi, bugün de. Dolayısıyla benim kişisel olarak ne olacağımın bir önemi yok. Nihayetinde geleceği Allah bilir. Bu tür sorular ya birtakım sevgi ve sempati dolayısıyla ortaya çıkmış sözlerdir ya da maksadını aşan yorumlardır. Bizim hedefimiz yeni Türkiye’nin inşası için, medeniyetimizin ihyası için karınca kararınca katkıda bulunmaktır.
 
Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti’ye girişinizi nasıl karşıladı? İlişkiniz nasıl?

Sayın Cumhurbaşkanımız benim AK Parti’ye geçişimin ardından, zannediyorum ertesi günü tebrik etti. Kendisinin de zaten böyle bir şeyin olmasını yıllardır beklediğini, temenni ettiğini ifade etti. Geçmişte aynı partide çalıştık.

Numan Kurtulmuş'a sorulan sorulardan birisi de HAS Parti döneminde yaptığı AKP eleştirisiyle ilgiliydi. Kurtulmuş o dönemde AKP'yi kastederek, "Harun gibi gelip Karun gibi oldular" demişti. İşte Kurtulmuş'un o soruya yanıtı;

“Harun gibi gelip, Karun gibi olmama” sözünüz halen geçerli mi?

Evet. Tabii ki. Söylediğimiz şey şudur; siyaset sadece siyasi sözlerden ve işlerden ibaret değildir. Siyaset aslında bir medeniyet perspektifi içerisinde şekillenir. Bizim medeniyetimizin de en temel hususlarından birisi insanların yaradılışta eşitliği prensibidir. Toplumun hiçbir ferdi bir diğerinden herhangi bir gerekçe ile üstünlük iddiasında bulunamaz. Tarihte bize üç örnek veriliyor. Bunlardan biri Karun, bir diğeri Firavun, bir diğeri Belam. Firavunlaşmak, yönetimde sahip olduğu statü dolayısıyla insanlara üstünlük taslamak demektir. Karunlaşmak da, serveti sebebi ile üstünlük iddiasında bulunmak demektir. Belamlaşmak ise, dini bilgisi ve otoritesi sebebi ile üstünlük taslamaktır. Bizim medeniyetimiz bunların üçünden de uzak durmamızı öğütler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.