Numan Kurtulmuş'tan flaş 'bağımsız Kürdistan' açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan flaş 'bağımsız Kürdistan' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bölge şartları bağımsız Kürdistan'a müsaade etmez” dedi.

CNN Türk'te katıldığı programda, Ortadoğu’da yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok önemli "bağımsız Kürdistan" açıklamasında bulundu.

"MÜSADE ETMEYECEĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ"

Kurtulmuş, “Dört ülkede Kürt yapısına 'Büyük Kürdistan' deniyor. Buna ilişkin bir gidişat görüyor musunuz?" sorusunu,"Günümüzün realitesinden hareket ederseniz bölge şartlarının bağımsız bir Kürdistan'a müsaade etmeyeceğini görürsünüz” diye yanıtladı.

Kurtulmuş, "Mühim olan Suriye'nin ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Bu toprak bütünlüğünün korunması içinde aslolan halklara daha fazla yer verilmesidir. Halkların özgürleşmesidir" ifadelerini kullandı.

"ORTADOĞU'NUN LABİRENTLERİNDE YOLUNUZU KAYBEDERSİNİZ"

"Suriye’ye bir kara harekatı yapacaksınız?”
 sorusuna Kurtulmuş, “Bir ülkeye giripkara harekatı yapmak öyle çok kolay bir şey değil. Hele Ortadoğu'nun labirentlerinde yolunuzu kaybedersiniz" şeklinde konuştu.

"Kobani’de bir koridor oluşmasını Amerika mı istiyor" sorusuna Kurtulmuş, "Ben Amerika'nın koridor istediğini zannetmiyorum. Ben Kobani meselesinin ABD ve koalisyon bakımından bir onur meselesi yapıldığını düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"ÖCALAN'A SEKRETARYA" KONUSUNDA DA KONUŞTU

“Çözüm süreci”ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "İmralı'da sekreterya oluşturulması" konusuna, "Tabii bu da işin detay kısmı. Mühim olan temel mesele adadan gelen haberlerin doğru bir şekilde iletilmesi ve adadan birbirinden farklı görüşlerin ortaya çıkmaması" karşılığını verdi.

"Gelen haberler çarpıtılıyor muydu bugüne kadar" sorusuna karşılık Kurtulmuş, "Ne konuşulduğunu bilmiyorum ama hepimiz görüyorduk sade bir vatandaş olarak, bir gün başka bir şey çıkıyor, başka bir gün başka bir fikir çıkıyor. Aslolan burada süreci gerçekten samimi olarak Kürt halkının lehine, haklarını koruyacak şekilde sonlandırma iradesidir. Bu anlamda da adanın da bu iradeyi koruması ve samimi şekilde sürdürmesi gerekir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.