"FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILMALIDIR"

"FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILMALIDIR"

KURTULMUŞ: SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLARA KARANLIK ODALARIN HAKİM OLMAMASI İÇİN VESAYET DEŞİFRE EDİLMELİ FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILMALIDIR

HAS Parti Ankara İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Ocak Ayı İl Divan toplantısında konuşan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de statüko ve vesayetin deşifre edilerek ortadan kaldırılması ve karanlık odalarca tertiplendiği ortada olan faili meçhul cinayetlerin bir an önce aydınlatılması gerektiğini ifade ederek, “Eğer deşifre edilmez aydınlatılmazsa, sandıktan hangi parti çıkarsa çıksın, bundan sonra da sandıktan çıkan sonuca karanlık odalar hakim olur” dedi.

TES-İŞ Salonu’nda Saat 11.300'da başlayan ve  il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra Gençlik ve Kadın Kolları il ve ilçe kurullarının da katıldığı İl Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Abdülhamit Gül, Has Parti olarak ahlak ve maneviyat eksenli siyaset yaptıklarını dile getirerek, zalimlerin korkulu rüyası mazlumların sesi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Keçiören’de hasta yatan bir çocuğun da, Mamak’ta çöp toplayan bir gencin de derdini dert edinerek siyaset yaptıklarını ifade eden Gül, Has Parti’nin böyle bir siyasi anlayışın adı olduğunun altını çizdi.

İl Başkanı Gül, sadece Futbolun şikesinin değil, siyasetin de şikesinin olduğuna dikkat çekerek, “Siyasetin de şikesi yüzde 10 seçim barajıdır. Ama Has Parti bu seçim barajını yıkıp geçmeyi bir görev bilmektedir. Önümüzde yerel seçimler var. Siyasetin şikesi olan yüzde 10 barajı yerel seçimlerde yok bakalım o zaman ne yapacaklar. Biz diyoruz ki milletimizle birlikte artık yönetimlerde halkın sesi yükselecek. Etimesgut bizi beklesin, Pursaklar bizi beklesin, Gölbaşı bizi beklesin, bütün Ankara bizi beklesin, güçlü ve güvenilir adaylarımızla Allahın izniyle halkın sesi iktidar olacak” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Abdülhamit Gül’ün konuşmasının ardından Başbakan Numan” sloganlarıyla kürsüye gelen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sözlerine, İl Divan toplantısını yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştiren Ankara İl teşkilatına teşekkür ederek başladı.

Has Parti’nin Dünyanın neresinde olursa olsun zalimlerin karşısında, mazlumların yanında ve her zaman onların sözcüsü olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Somali’nin caddelerinde Avrupa’nın sokaklarında, Asya’da, Latin Amerika’da dini, dili, ırkı ne olursa olsun dünyanın ve bu ülkenin mazlumlarının yanındayız” dedi.

28 Şubat ve 27 Nisan suç duyuruları, Diyarbakır'daki kazı çalışmalarında bulunan insan kemikleri, yeni anayasa çalışmaları diğer son siyasi gelişmelere de değinen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de darbelerin tarihin çöp tenekesindeki yerinin alması için Türkiye’nin geçmişiyle yüzleşmesi ve hesaplaşması gerektiğini söyledi.  Hesaplaşmanın başarısız olmuş balyoz, andıç gibi darbe planları ile değil öncelikle başarıya ulaştırılmış 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan ihtilalleriyle başlatılması ve sonuçlandırılması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, “Ama '12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın kayığına binenler, 12 Eylül'le hesaplaşamazlar, bunu gerçekleştiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir. Hesaplaşmak isteniyorsa evvela 12 Eylül’ün kayığından inmek lazım. Bize göre, Türkiye’nin karanlık dönemleriyle hesaplaşmasının miladı 28 Şubat’tır ve hesaplaşmaya 28 Şubatla başlatılmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 

12 Eylül'le hesaplaşmak için iktidara gelen bütün partilerin, 12 Eylül ile hesaplaşamadığını savunan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Biz diyoruz ki, 12 Eylül'le hesaplaşmak demek, sadece 90 yaşındaki Kenan Paşa'yı mahkemeye çıkarmak değildir. Tabii ki çıkarın ama ne diyecek; 'Ne ihtilali, ne yasa dışı iş yapması. Ben Anayasanın falanca maddesi, İş Hizmet Yasası'nın filanca maddesine göre devlete hizmete ettim, görevimi yerine getirdim' diyecek ve Hrant Dink davasında olduğu gibi muhtemelen mahkeme başkanı delil yetersizliğinden beraat ettirecek. Başta söyledim tekrar ediyorum, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın kayığınına binenler, 12 Eylül'le hesaplaşamazlar, bunu gerçekleştiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir. Siz 12 Eylül'den yakınacaksınız ama 12 Eylül'ün getirmiş olduğu bütün siyasi sistemi olduğu gibi devam ettireceksiniz. 12 Eylül Anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, Sendikalar Yasası duracak, 12 Eylül'ün bütün ortaya koyduğu hukuki mevzuat duracak ve siz 12 Eylül'le hesaplaşacağınızı söyleyeceksiniz. Böyle bir şey olmaz. 12 Eylül'ün kayığından inmeden, 12 Eylül'le hesaplaşmak mümkün değildir” dedi.

Türkiye'nin bundan sonraki süreçte HAS Parti'nin siyasi duruşuna ve ortaya koymak istediği siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu güne kadar geldiği şekliyle, siyasetini bu şekliyle sürdüremeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, ekonomik sistemini de bu şekilde sürdüremeyeceğini belirtti. Türkiye'nin sorunlarının, bundan sonra günlük meseleler halinde sürdürülüp çöp tenekesine atılmasını asla taşıyamayacağını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin temel sorunlarının mutlaka çözülmesi için siyasetin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. 

Kurtulmuş, siyasete yeni bir üslubun, yeni bir muhtevanın ve yeni bir siyaset tarzının getirilmesi gerektiğini kaydederek, Türkiye'de siyasetin sorun çözmek üzerine değil, kavga etmek üzerine kurgulandığını öne sürdü. Türkiye'deki sorunları tek tek de ele alan Kurtulmuş, Has Parti'nin Dersim meselesini bir polemik konusu yapmak değil, 'gelin bu meseleyi çözelim' dediğini anlatarak, şunları söyledi: “Türkiye'de Dersim Meselesi ile ilgili bütün arşivler açılsın. İstiklal Mahkemeleri ile ilgili bütün arşivler açılsın. Meclis'te bir araştırma komisyonu kurularak, bütün bu araştırma komisyonlarına özel yetki ve belgesi olan herkes görüşlerini bildirsin. Türkiye'de devlet zırhına bürünerek kim hata yaptıysa, kim kusur işlediyse, kim suç işlediyse bunlar tek tek ortaya çıkarılsın. Devlet de özür dilesin. Devlet özür dilerse küçülmez. Daha fazla büyür.” 

Türkiye’deki faili meçhul cinayetlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Numan Kurtulmuş, Gaffar Okan, Hrant Dink, Ceren Önkol, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Bekir İncetahtacı, Adnan Kahveci gibi ölüm nedenlerinin üzerindeki sis perdelerinin hala dağıtılamadığına işaret ederek, Türkiye’de hala faili meçhul cinayetlerin aydınlatılamamasının demokrasi ve özgürlük türküsü söyleyenlerin çelişkisi olarak orta yerde durduğunu ve bu cinayetlerin aydınlatılmasının şart olduğunu söyledi.

 

Yeni Anayasa yapım sürecine de değinen Kurtulmuş, 2002'den beri AK Parti'nin sürekli olarak Anayasayı değiştirmek vaadiyle oy aldığını kaydederek, “Ancak yeni bir anayasadan anladıkları bir kaç tane rötuşla bu süreci geçirmek. İşte HAS Parti olarak buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Kayseri’de oynanan voleybol müsabakası sırasında “Kahrolsun İsrail diye slogan atan gençlere yapılanın büyük bir skandal olduğunu belirten Kurtulmuş, bu hüzün verici olayın Mavi Marmara Gemisinde şehit olan 19 yaşındaki Furkan’ın manevi şahsiyetini incittiğini söyledi. Kurtulmuş, Has Partili Avukatların Kayseri’ye giderek davaya müdahil olmalarının ardından davanın beraatla sonuçlandırılmasına vesile olarak, olayın kara bir leke olmasının önüne geçildiğini hatırlattı.

Atanamayan Öğretmenlerkonusuyla ilgili olarak başta Ankara ve İstanbul olmak üzere atanamayan öğretmenlerin atamalarının yapılması konusunda Has Parti olarak,“Öğretmensiz okul kalmasın, öğretmen açığı kapatılsın”sloganıylaeylem programı hazırladıklarını ifade eden Kurtulmuş, eylemin duyurusunun ardından Milli Eğitim Bakanlığının harekete geçtiğini ve ataması yapılmayan öğretmenlerin Ağustosa kadar atamalarının yapılacağını söylediğini hatırlattı. Kurtulmuş, Has Partinin eylem programının bile olayın çözümü için yettiğini dile getirerek konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Konuşmasının sonunda Genel Başkan Kurtulmuş’a parti ilçe teşkilatları tarafından üzerinde ismi yazılı atkı ve kilim hediye edildi.

 

 numan-2.20120130233217.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.