Kurtulmuş'tan ABD ve AB'ye Açık Suçlama

Kurtulmuş'tan ABD ve AB'ye Açık Suçlama

Numan Kurtulmuş, Mısır'daki darbeyi Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve bazı bölge ülkelerinin örtülü bir şekilde desteklediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mısır'daki darbeyi Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve bazı bölge ülkelerinin örtülü bir şekilde desteklediğini söyledi. ABD, AB ve bazı bölge ülkerini suçlayan Numan Kurtulmuş, "ABD, AB ve bazı bölge ülkelerinin 'iyi ki darbe yaptınız' şeklinde örtülü bir destek olarak anlaşılan tavrını tarih asla unutmayacaktır! Buna karşılık Sayın Başbakanımızın Mısır'da yaşanan askeri darbeye karşı hepimizin yüzünü ağartan tavrı ise her zaman hatırlanacaktır. Mısır halkı, demokrasi dışı bir müdahale ile karşı karşıya kalırken Türkiye'nin gösterdiği bu darbe karşıtı tavrı her zaman yad edecektir" dedi.

"DARBE YÖNETİMİ, SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLAMALIDIR"

Darbe yönetiminin bir an önce seçim tarihini açıklamasını isteyen Kurtulmuş, "Mısır halkı, iktidara taşıdıkları Sayın Mursi'nin bir darbe ile ordu tarafından görevden uzaklaştırmasına doğal olarak tepki göstermektedir. Umarız, Mısır ordusu göstericilere silahlı müdahalede bulunmaz ve Mısır halkının gösterileri de barışçıl bir şekilde devam eder. Bugün Mısır'da milyonlarca insanın tansiyonunun düşürülebilmesi için darbe yönetiminin demokrasinin önünden çekilmesi gerekmektedir. Darbe yönetimi, seçim tarihini açıklamalı; bu süreçte bütün siyasal aktörlerin seçimlere katılımı garanti altına alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

"MISIR'IN BİR MÜSLÜMAN KARDEŞLER GERÇEĞİ VAR"

Müslüman Kardeşler'in Mısır'ın bir gerçeği olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Mısır'daki darbeci yönetim, Sn. Mursi, Sn. Bedi, Sn. Şatır, Sn. Kandil ve İhvan liderlerine dokunulmayacağını bir an evvel deklere etmelidir. Kaldı ki, Mısır'da İhvan'ın partisini kapatsanız, bütün İhvan liderlerini içeriye alsanız bile Mısır'ın bir Müslüman Kardeşler gerçeği vardır. Mısır'da halkın desteğini almış bir siyasi hareket vardır ve bu siyasi hareket bir günde, bir saatte, bir ayda ortadan kaybolmayacaktır! Bu süreçler de gelir geçer; tarihte herkes yaptığı işlerle, söylediği sözlerle ve yine herkes söylemediği yapmadığı işlerle anılır. Dualarımız kardeş ve dost ülke Mısır'ın halkı içindir. Mısır'ın bu badireleri en kısa sürede ve en iyi şekilde atlatması için dua ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.