Numan Kurtulmuş: Teröre harcanan para 1 trilyon dolar

Numan Kurtulmuş: Teröre harcanan para 1 trilyon dolar

Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş önemli açıklamalar yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, terör olaylarının son 28 yılda Türkiye'ye büyük kayıplar verdiğini ve ekonomik gücünün ilerleyebilmesi için terör sorununun ortadan kalkması gerektiğini belirterek, " Terörün, Türkiye'deki faturasını hesapladığımız da 1 trilyon dolara yakın kaybımız var. Bu parayı kardeş kavgasına harcamak Allahtan revamıdır" dedi.Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Merkezi hazırlanan 'Kent Ekonomileri Forumu’na katılmak üzere dün gece saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi.

Sabah saatlerinde El Ruha Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinde Mehmet Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Seyit Eyyüpoğlu, bürokratlar ve iş adamları ile partililer katıldı.Toplantıda konuşan Bakan Faruk Çelik, iktidarları döneminde Şanlıurfa'ya 14 milyar dolarlık yatırım yapıldığı belirtti. Bakan Çelik, "Son 10 yılda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımların toplam tutarı 14 milyar lira. Bu yatırımların 7 milyarı, son iki yıl içerisinde yapıldı. Son 10 yılda ihracat 7 milyar dolardan 110 milyar dolara yükseldi. Terör ve bölgede yaşanan huzursuzluklar son buluyor. Son bulmaması için gayret edenler var. Bu konuda Şanlıurfa'nın duruşunu tüm Türkiye biliyor" dedi.

KURTULMUŞ: 28 YILDA 1 TRİLYON DOLAR

Bakan Faruk Çelik'in ardından konuşan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, terör olaylarının Türkiye'yi 28 yılda 1 trilyon dolarlık zarara uğrattığını söyledi. Türkiye'deki toplumsal bir barışı sağlamak için önemli rol üstlendiklerini belirten Kurtulmuş, " Türkiye’nin ekonomik gücünün ileriye gidebilmesi için Türkiye’nin terör belasından kurtulması gerek. Bu Türkiye’nin ayağına vurulmuş bir pranga değildir. Türkiye’nin ayaklarını 28 yıldır dizine kadar çukura dolduran bir olaydır ve üstüne de çimento eklediler. Üstüne harç koyup Türkiye’yi ayaklarını kıpırdatamaz hale getirdiler. Türkiye'de terör devam ettiği için Türkiye'nin borçlanma faizleri yükseldi. Ülkede risk primleri arttığı için borç ihtiyaçlarını daha büyük paralar vererek karşıladı. Türkiye, sırf büyüme dolaysıyla teröre ciddi bir şekilde 1 trilyon 97 milyar dolar kaybetti. Biz ne olursa olsun terörü bitireceğiz. Bu ülkede birliği ve kardeşliği tesis edeceğiz ki, Türkiye bütün bu prangalardan kurtulsun. Ülkenin savunma harcamaları, 269 milyar dolar. Türkiye'de terör olmasaydı bu ülke 135 milyar dolar parayı cebinde tutmuş olacaktı. Terörün, Türkiye'deki faturasını hesapladığımız da 28 yılda 1 trilyon dolara yakın kaybımız var. Bu parayı kardeş kavgasına harcamak Allahtan revamıdır" dedi. Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.