Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bayramda otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını ve emekli maaşlarının bayram öncesi ödeneceğini açıkladı.

Numan Kurtulmuş, seçim hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamasında Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını söyledi.

"BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ"

"23 Eylül'de saat 00.00'dan 28 Eylül 07.00'ye kadar bütün otoyollar ve köprüler ücretsiz. Emekli maaşları da bayramdan önce ödenecek" diyen Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Uyum içerisinde görevler sürdürülecek. Bu hükümet hem demokrasiyi yerine getirecek hem de güvenliği sağlayarak ülkemizi seçimlere götürecek. Silahların susturulmasını, gömülmesini temenni ediyoruz.

HOPA'DAKİ FELAKET

Hopa'da sel felaketi yaşandı maalesef. Kurum ve kuruluşlarımız afetten sonra çalışmalarını sürdürdü. AFAD mensuplarına teşekkür ederim. 10 milyon lirası Başbakanlıktan, 1 milyon AFAD'dan olmak üzere 11 milyon lira ödenek gönderildi. İnşallah zarar tespitleri 4 Eylül'e dek yapılacak ve mağduriyetler giderilecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Hem çalışmaları değerlendirdik, hem de atılacak adımları belirledik. Sadece akıllarda kalması için söylüyorum. Bakanlığın payı; 2002'de 7 buçuk milyardı, 2015'te 62 milyar liraya çıktı. Eğitimin kalitesinin arttırılması için müzakerelerde bulundu. Eylül ayından itibaren 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak.

DERSHANE KONUSU

Artık dershane diye bir konu olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerimiz için gerekeni yapacak. özel okula dönüşmek için müracaatlar devam edecek. Şehitlerimizin anısına yapılacak olan yeni okullarda, şehitlerimizin adı verilecek.

2016 BÜTÇESİ

Bütçe konusunda bir aksama yok. 17 Ekim'e kadar bütçe, TBMM'ye gönderilecek. Orta vadeli program hazırlanacak ve bütçeyle ilgili genel çerçeve belirlenecektir. Hükümetin adı 'geçici' olsa da hem yetkiye hem sorumluluğa sahip. Türkiye ekonomi alanlarında her şeyi gerektiği zaman yerine getireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.