Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş, toplantıda alınan kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da katılımıyla Beştepe'de düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Sözlerine "Diyarbakır'daki hain saldırıda toplam 6 kişi şehit oldu" ifadesiyle başlayan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları madde madde sıraladı:

2010 KPSS'DE SORU ÇALIP MEMUR OLANLAR İHRAÇ EDİLECEK

- 2010 KPSS'de soruları çaldıkları belirlenenler memuriyetten ihraç edilecektir. 2010 KPSS ile hakkıyla memuriyete girenler ise bulundukları sıfatları kullanacaklardır.

Kurtulmuş: Soru çalıp memur olanlar ihraç edilecek VİDEO

KAPATILAN KURUMLAR MALİYE BAKANLIĞI'NA BAĞLI OLACAK

- FETÖ'yü tamamen temizlemeye yönerik yol haritası görüşüldü. OHAL çerçevesinde, 2 kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. 670 sayılı KHK'de öncelikli olarak bazı bakanlık ve kurumlarımızdan gelen FETÖ'cü tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemelerdir. Gelen liste yürürlüğe girecek. Bu FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecektir. Unvanlarını kullanmayacaklar ve haklarını kaybedecekler.

Yine aynı kararnamede kapatılan kurum ve kuruluşların hakları Maliye Bakanlığı'na bırakılmıştır. Bu kararları kendileri belirleyecek, dilerse diğer kamu kurumlarına bedelsiz olarak tahsisini yapacak. Kapatılan vakıfların hakları ile ilgili sorumluluklar Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne tevdi edilmiştir.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİNİN SGK BORÇLARI SİLİNECEK

- 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ilgili yapılan düzenlemede SGK borçları silinecek ve aksaklıklar ortadan kaldırılacaktır. Bu kararname ile GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi düzenlenmiş, sağlık personeli ile düzenleme yapılmıştır.

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

- Çengelköy'de şehit olan İsmail Canbaz Hasan TC vatandaşlığı kendisine verilmiştir.

TSK'NIN PİLOT AÇIĞININ KAPATILMASIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

- TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır.

TİB KAPATILDI

- TİB kapatılmış ve bütün yetkileri BTK'ya devredilmiştir.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EMEKLİLİK YAŞI 75'E ÇIKARILDI

- YÖK'ün talebi çerçevesinde 2006 sonrasında kurulan 41 üniversitesindeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75'e çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.