NUMAN KURTULMUŞ’TAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ

NUMAN KURTULMUŞ’TAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ

Füze kalkanı projesi kılıç kalkan oyunu değildir. Dünya barışını tehdit eden 3. küresel savaşı çıkartabilecek kadar tehlikeli bir proje, Türkiye’de magazin konusu olarak ele alınmıştır. Hükümet bu projeyi kabul ederek 8 yıldır övündüğü “ komşular ile sıfı

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,  partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında 19 Kasım’da Lizbon’da imzalanan NATO Füze Kalkanı  projesinin Türkiye’de üzerinin örtüldüğünü ve magazin konusu olarak ele alındığını söyledi.

 

Kurtulmuş; “Füze Kalkanı Projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir halkla ilişkiler başarısı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş “Füze kalkanı projesi sadece bir radar ve Türkiye’ye yerleştirilecek bir rampa projesi değildir. Bu proje yeni bir küresel savaşı körükleyecek, yeni düşmanlıklar oluşturacak bir konudur. Ancak Sayın Başbakan bu konuyu sanki Türkiye’nin bir başarısı gibi gösterme becerisi sergilemiştir. Medya da buna destek olmuştur ” dedi.

 

Füze kalkanı projesinin kısa vadede İran ve Suriye’yi uzun vadede ise ABD, İngiltere ve İsrail’e karşı çıkacak olan tüm devletleri hedef aldığını söyleyen Kurtulmuş açıklamalarına şöyle devam etti;

“Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy açıkça belirtti; hedef  İran ve diğer 30 ülke. Biz hala butona kim basacak onu tartışıyoruz. Irak savaşı sırasında İncirlik’ten havalanan uçakların yaptığı 130 bin sortide butona kim bastıysa bu sefer de o basacak. Bu proje Türkiye için bir başarı değildir. Türkiye Lizbon’da Nato’dan istediğini almadı, NATO ne istiyorsa onu verdi. Biz 10 senedir söylüyoruz. Bizi sıcak para ile dışarıya bağlayanlar, 380 milyar dolar borçlandıranlar bizi bu projede köşeye sıkıştırmışlardır.

 

KIRMIZI ÇIZGİLER YOK OLDU

Bu projeyi imzalamakla hükümetin kırmızı çizgilerinin yok olduğunu açıklayan Numan Kurtulmuş, projenin son aşaması olan 2018 yılında Doğu ve Güneydoğu’ya yerleştirilecek olan füze rampalarına dikkat çekerek şöyle devam etti

“ Bir de bu projenin mali yanı var,  proje maliyetleri hiç konuşulmadı.  NATO 1991 yılından beri yaptığı tüm çalışmalarda maliyetlerini ittifak ülkelerinden almıştır. Bu proje Türkiye’ye yeni mali yükümlülükler getirecektir.

 

FÜZE KALKANI PROJESİ YENİ DEĞİL

Halkın Sesi partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, füze kalkanı projesinin yeni gibi lanse edilmesine de karşı çıkarak “ bu proje aslında ABD’nin 1990 yılında başlattığı bireysel füze savunma siteminin devamıdır” dedi. Projenin yeni düşman tanımlamaları oluşturacağına da dikkat çeken Kurtulmuş şöyle devam etti; “Bu proje genişletilmiş Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçasıdır. Hükümet bizim muhalefetimizden dolayı Büyük Ortadoğu Projesi’ni söyleyemese de bu aslında Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :