Numan Kurtulmuş'tan yeni KHK açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan yeni KHK açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

 
ads by AdMatic

Dostluğa ve müttefikliğe uymayan tavırlar sonraki demeçler ve fikirlerle daha da derinleştirilmiştir. “15 Temmuz’da FETÖ yok” demek izah edilemez. Bir başka kabul edilemez tavır ise Avrupa’nın çok satan bazı gazetelerinin tavrıdır. Türkiye’deki 16 Nisan referandumundan Blick gazetesine ne Bild gazetesine ne. Bu açık şekilde Türkiye’nin iç işlerine karışmaktır.

Oradaki vatandaşlarımız Avrupa toplumunun kalıcı parçalarıdır. Oradaki varlığımızın hem emniyetini koruyacak hem de onların Türk kültürünü kaybetmemeleri için üzerimize düşlen sorumluğumuzu yerine getireceğiz.

"BLICK GAZETESİNE NE?"

Türkiye'deki 16 Nisan referandumundan Blick gazetesine ne Bild gazetesine ne? Niye İsviçre'yi, Almanya'yı ilgilendirir? Niye Almanya'daki, Hollanda'daki, İsviçre'deki bazı siyasetçileri ilgilendirir? Türkiye'de 'hayır' da verecek olan bizim vatandaşımızdır, 'evet' de verecek olan bizim vatandaşımızdır. İsviçre'de bir halk oylaması yapmıyoruz ya da Almanya'da bir halk oylaması için gazetelerinizin manşetlerini o halk oylamasında şu ya da bu tarafa tahsis etmiyorsunuz. Bu, açık bir şekilde Türkiye'nin iç işlerine karışmaktır, Türkiye'deki siyasi gelişmelere burun sokmaktır. Bunları kabul etmediğimizi, anlayışla karşılamadığımızı bir kez daha ifade etmek isterim.

ALMAN İSTİHBARAT TEŞKİLATI BAŞKANININ SÖZLERİ

Alman İstihbarat Teşkilatı Başkanı Bruno Kahl'ın 15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ izine rastlanmadığını ya da Türkiye'nin FETÖ'nün bu işin arkasında olduğuna dair ifadelerinin inandırıcı, ikna edici olmadığını söylediği cümleler gerçekten hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. FETÖ'nün bu işin arkasında olduğunun ispat edilebilmesi için 250 kişinin değil 250 bin kişinin mi ölmesi gerekirdi?"

SORU: Merkel'in 'bazı liderler Nazi söyleminden vazgeçsin' açıklaması oldu. Ve Almanya'dan 'başkanlık gelirse AB müzakereleri biter' denildi. Ne diyeceksiniz?

Türkiye’nin hangi sistemle yönetileceğini Türk milleti karar verir. Herhangi bir ülkede oturan hariçten gazel okumasın. Biz şimdi ne söylüyoruz ne çıkarsa bunu kabul ederiz.

Kusura bakmasınlar biz bu Nazizm ve faşizm benzetmesini Avrupalı dostlarımızın geleceğinden endişe ettiğimiz için söylüyoruz. Avrupalı siyasetçiler Avrupa’nın geleceği için tedbir alsın. Tedbir ok kültürlülükten ve çok dinlilikten geçiyor.

Faşizmin ayak sesleri rap rap rap geliyor. Buna tedbir almak lazım. Biz öfkeyle değil siyasi akılla hareket ediyoruz. Diyoruz ki “Avrupa kıtasını çok kötü bir gelecek bekliyor. Tedbirlerini alsınlar. Avrupa’nın kanlı günlerini hatırlasınlar ve faşizmin Nazizm tuzağına bir daha düşmesinler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.