Numan Kurtulmuş'u bu soru kızdırdı!

Numan Kurtulmuş'u bu soru kızdırdı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Başbakan olacağı yönündeki yorumlara ilişkin, 'Maksadını aşan yorumlardır ya da maksatlı olarak gündeme getirilen yorumlardır ' dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sedat Yazıcıoğlu'nun sunduğu Sağduyu programının bu haftaki konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tu. Gündeme ilişkin pek çok soruya yanıt veren Kurtulmuş'a Yazcıoğlu çok tartışılan 'Başbakan olacak ' yönündeki yorumları da sordu.

'Kamuoyunda bu tür sözlerin söylenmesi, bazı kişilerin bu tür yazılar yazması, yorumlar yapması ya maksadını aşan yorumlardır ya da maksatlı olarak gündeme getirilen yorumlardır ' diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

'Dolayısıyla şu an da Türkiye'de fevkalade etkin, karizmatik bir şekilde ülke meselelerine hatta dünya meselelerine hakim bir Başbakan var, büyük bir iktidar partisi var. '

'14 YILLIK SİYASET HAYATIMDA HİÇ BİR ZAMAN BİR HESAP İÇERİSİNDE OLMADIM '

Kurtulmuş , 'Gelecekle ilgili de konuşursak çok güzel bir söz var 'halkın talebi hakkın kalemidir'. Ben 14 yıldır siyasetin içindeyim hiç bir zaman bir hesap içerisinde olmadım. Böyle bir hesabın içerisinde olunmasını doğru da bulmam. Mühim olan millete hizmet etmektir. Sonuçta kaderin nasıl tecelli edeceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Kadere ilişkin bir şey söylemek haddi aşmaktır. Dolayısyla ben bu yorumları hem haddi aşan yorumlar olarak bulurum hem de kendim kadere karşı haddi aşmak istemem ' ifadelerini kullandı.

'VARİS ' KELİMESİ Son DERECE YANLIŞ

Sedat Yazıcıoğlu'nun 'ama o sinyaller geliyor. Başkan her yere sizinle gittiği için 'Başbakan, Numan Kurtulmuş'u varis tayin etti' şeklinde bir genel kanı var ' sözleri üzerine Kurtulmuş şunları söyledi:

'Bu da Son derece yanlış bir şey. Siyasette hiç kimsenin varisi olmaz. Yani siyasetin doğası varisliği kabul etmez. Dolayısıyla bunların hepsi maksadını aşan yorumlardır. Neyin ne şekilde olacağını bir kaderin içerisinde her şey tecelli ediyor. Yarına nasıl çıkacağımı bilmiyoruz. Asıl olan bugünkü günde üzerimize düşmüş olan sorumlulukları yeterince güçlü bir şekilde yerine getirebilmektir. ' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.