Karanlık Oda'dan Şok PKK İtirafı?

Karanlık Oda'dan Şok PKK İtirafı?

Ergenekon-PKK bağlantısını inatla gizlemeye, karartmaya çalışan Nuray Mert'e bir darbe de odatv'den geldi. İşte karanlık oda'dan şok PKK itirafı...

Ahmet Türk'ün seçim otobüsünde BDP'liler PKK selamı çakan Nuray Mert, PKK iler Ergenekon arasındaki bağlantıyı deşifre eden analizlere, haberlere hemen karşı çıkıyor.

Ama yanıldığı bazı nokta var. Öcalan'ın bile kendisi, bir dönem MİT'in bir kanadıyla olan ilişkisini itiraf ediyor.

Uğur Mumcu, derin devletle-PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Ancak Nuray Mert ve Serdar Akinan gibi operasyonel gazeteciler Ergenekon ve PKK arasındaki ittifakı ısrarla gizlemeye, karartmaya çalışıyorlar. 

Bu konuda Nuray Mert'e son bir darbe de Ergenekon sanığı Soner Yalçın'n odatv'sinden geldi.

İşte postmedya'ya yayınlanan Nuray Mert'i ters köşe yapan o haber,

Nuray Mert, “Öcalan iyi, çevresi kötü” başlıklı yazısında ne diyor: “PKK’nın derin devlet ile ilişkilendirilmesi, ‘Öcalan’ın MİT’çi olduğu’ hikâyesinin devamı olarak, dönem dönem piyasaya sürülen bir tevatürdür. Bu türden örgütlerin, zaman zaman, istihbarat örgütleri ile müzakere türü, bazı bağlantılar kurmuş olduğu düşünülebilir. Ancak, asıl amacı bu noktaya işaret değil, Kürt siyasal hareketi konusunda Kürtlerin aklını çelmeyi hedefleyen bu türden söylemlerin, yine istihbarat örgütleri tarafından tedavüle sokulduğunu bilen bilir.”

Yani Öcalan’ın bile kabul ettiği kirli ittifak Mert’te göre tevatürmüş ve istihbarat birimleri bu iddiayı PKK’ya destek veren aklını çelmek için uyduruyormuş.

Kaderin garip cilvesi, PKK - Ergenekon irtibatını gizlemeye çalışan Nuray Mert’e cevap Soner Yalçın’ın Oda Tv’sinden geldi.

Karanlık oda, birkaç gündür "Kılıçdaroğlu'nun rakibi Öcalan''dır başlıklı analizi nedeniyle ulusalcılardan sert tepkiler alıyor ve zor günler geçiriyor.

Karanlık oda, tepkileri dindirmek için ‘Birleşik cephe sosyalistleri kimlerle hareket ediyor’ başlıklı bir analiz yayınladı.

BDP ile birlikte hareket eden sol parti ve örgütlere eleştiriler yöneltilen analizde, PKK’nın kuruluş sürecinde MİT’in etkisi ilgili tespitler yapıldı.

Metin Akpınar imzalı analizdeki ifadeler aynen şöyle: “PKK 1978 yılında kuruldu. O günlerde Apocular olarak bilinirdi. Apocuların bilinen ilk terör eylemi 1979 da gerçekleşti. Ankara Tuzlucayırda o günün sol fraksiyonlarından Halkın Kurtuluşu’nun bir militanını öldürdüler. Daha sonra hemen her Kürt ve Türk sol örgütden yüzlerce devrimciyi katlettiler. Bu süreçte Apocuların öldürdüklerinin hepsi, Kürt veya Türk, sol örgütlerin militanlarıydı. Bu nedenle o günlerde sol örgütler arasında Apocuların sıfatı “provakatör” ya da “hain”di, örgütün MİT tarafından kurulduğu solcular arasında yaygın bir inançtı. Bana sorarsanız o dönemde ikisinin de amacı aynıydı, soldan kurtulmaktı, bir süreliğine iş birliği yaptılar.”

Soner’in karanlık odası bile PKK’nın sol örgütleri bitirmek için MİT’ten destek aldığını itiraf ediyor.

Ulusalcıları yatıştırmak için yazılan bu analiz, Nuray Mert gibi Ergenekon – PKK irtibatını gizlemeye çalışan operasyonel gazetecilerin ipliğini pazara çıkarmaya yetti.

Nuray Mert! Maske düştü, proje deşifre oldu.

Ve senin kullanım süren bitti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.