Nuray Mert: PKK neden silah bıraksın

Nuray Mert: PKK neden silah bıraksın

Nuray Mert uzun bir aradan sonra canlı yayına çıktı. Kürt sorununun çözümünü anlattı.

Uzun süredir ekranlardan uzak olan Nuray Mert, gazeteci Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu "Şimdi Söz Sizde"ye konuk oldu ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzleyiciler Mert'e, BDP'den siyasete girip girmeyeceğini sordu. Mert "Ben zaten siyaset yaptığımı düşünüyorum. Herhangi bir siyasi parti içinde siyaset yapmayı düşünmüyorum" dedi.

"ÖCALAN'I MUHATAP ALACAKSINIZ"

Kürt sorununun çözümüne ilişkin önerilerini açıklayan Mert, "Terörle müzakere edeceksiniz. Oslo dediğiniz ne? Terör örgütü dediğin örgütle müzakere ediyorsun. Bunu da artık Türk halkının anlaması lazım.. Bu sorunun çözümü için Öcalan'ı muhatap alacaksınız. Politik bir vizyonunuz olacak ve bunda hiç tökezlemeyeceksiniz. Bunlar olağanüstü siyasi adımlar.. Uzatırsanız yozlaşır. Habur o yüzden yozlaştı." dedi.

NURAY MERT'İN SÖZ SİZDE'DEKİ AÇIKLAMALARI

"PKK'YA 'SİLAH BIRAK' DEMEK 'TESLİM OL' DEMEKTİR"

"PKK'nın silah bırakması ön koşul olamaz." diyen Mert, "İstersek 70 milyon halk toparlanalım hep bir ağızdan 'silah bırak' diyelim. Silahlı mücadele 'bırak' diyenin 'bırak' demesiyle olmaz ki. O başka bir şeyin mücadelesini verdiğini düşünüyor. 'Teslim ol' demektir bu kim 'teslim ol' çağrısına 'evet' der. Teslim alsanız da bu iş sadece silahlı mücadeleden de ibaret değil.." dedi. 

PKK TOPLUMSALLAŞMIŞ SİYASİ BİR HAREKET

PKK'nın toplumsallaşmış silahlı bir hareket olduğunu söyleyen Mert, "Çok büyük bir sorun bir demokrasi için.. Nasılsa öyle algılamalısınız ki çaresini bulasınız. Milyonlarca insan PKK sempatizanı. Kamuoyu bunu algılıyor artık. Eskiden hiç kabul edilemezdi. Kötüleme üzerinden izah ederseniz çözümü bulamazsınız. " dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.