Pakdil: Kudüs’un kurtuluşu güçlü bir Türkiye ile olacak

Pakdil: Kudüs’un kurtuluşu güçlü bir Türkiye ile olacak

‘Yedi Güzel Adam’dan biri olan Yazar Nuri Pakdil, Kudüs’ün geleceğinin, Orta Doğu’nun geleceği Türkiye’nin geleceğine bağlı olduğunu ifade ederek, “Türkiye büyürse, meselenin farkında olursa, ciddiyetini korursa, İslami ideoloji bağlamında kendini tamaml

 

 ‘Yedi Güzel Adam’dan biri olan Yazar Nuri Pakdil, Kudüs’ün geleceğinin, Orta Doğu’nun geleceği Türkiye’nin geleceğine bağlı olduğunu ifade ederek, “Türkiye büyürse, meselenin farkında olursa, ciddiyetini korursa, İslami ideoloji bağlamında kendini tamamlarsa, Kudüs de, bütün İslam âlemi de kurtulacaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kültür Sohbetleri, Nuri Pakdil söyleşisiyle başladı. Genel Merkez’de gerçekleştirilen programda konuşan Nuri Pakdil, “Dünya Müslümanlarının durumu çok acıklıdır, maalesef elimizden gelen bir şey de yoktur. Dünya Müslümanlarının içinde de, İslam ülkelerinin içinde de yine tek umut Türkiye’dir. Onun dışında da umutlu ülke maalesef yoktur” ifadelerini kullandı.

 Kudüs çok önemlidir

Çocukluğundan beri Kudüs sevgisi ile büyüdüğünü kaydeden Pakdil, şunları söyledi: “Kudüs çok önemlidir. Kudüs, ezeli, ebedi Ulu Önder Hz. Muhammed (SAV) miraca çıkarken son ayak bastığı yeryüzü toprağıdır. Onun için önemlidir. Biz Kudüs’te Peygamber Efendimizin miraca yükselirken ayak bastığı kayayı da ziyaret ettik. İmkânınız elverdiği ölçüde Kudüs’ü ziyaret etmenizi çok isterim. Mescid-i Aksa’yı görmek lazımdır. Mescid-i Aksa, bizim ilk kıblemizdir. Kudüs’ün geleceği, Orta Doğu’nun geleceği, Türkiye’nin geleceğine bağlıdır. Türkiye büyürse, meselenin farkında olursa, ciddiyetini korursa, İslami ideoloji bağlamında kendini tamamlarsa, Kudüs de kurtulacaktır, bütün İslam âlemi de kurtulacaktır. Hiçbir zaman karamsar olmadım. Bir gün inşallah Kudüs Yahudi zulmünden kurtulacaktır. Buna inanıyorum.”

 Gençler iyi derecede bir yabancı dil öğrenmelidirler

Gençlere tavsiyelerde bulunan Pakdil, “Gençlere çok okumalarını ve her şeyden önce mutlaka iyi derecede bir yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Çok donanımlı insanlar olmalıyız. Dil öğrenmeden hiçbir şey olmaz. Siz İngilizce öğrenmeyi tercih etmelisiniz. İngilizce bugün daha önde gelen bir dildir. Tabi en başta mümkün olursa ana dilimiz Arapçayı öğrenmek gerekir” dedi.

 Yalçın: Sendikamızın Akif İnan gibi bir değer tarafından kurulması toplumda kabul görmüştür

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Mehmet Akif İnan gibi bir değer tarafından kurulmasının toplumda kabul gördüğünü dile getirerek, “Akif İnan’ın, öğretmenlerin okumasını, yazmasını istediği konusunda bize kadar nakledilen, bizim de geleceğe aktarmaya çalıştığımız bir sevda var. Akif İnan adına şu an altıncı hatıra yarışmasını düzenlemiş bulunuyoruz. ‘Unutamadığım Öğretmenim’ hatıra yarışmasının altıncısının ödül töreni Akif İnan’ın ölüm yıldönümü olan 6 Ocak’ta yapılacak. Bundan önceki beş yarışmayı kitaplaştırdık ve dereceye girenler eserleri bir kitapta toplayarak, eğitim fakültelerindeki bütün öğrencilere ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, aday öğretmenlere ilk merhabayı ‘Kelebeğin Rüyası’ adlı bu kitapla yapıyoruz. Dolayısıyla öğretmenliğin kişisel gelişim kitabı gibi bir kitap ortaya çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

Gazze’de Akif İnan adına bir hastane ve bir okul yaptırmayı planladıklarını, bu konuda girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Yalçın, “Fakat oradaki Yahudi devleti buna müsaade etmiyor. Ramazan ayında üç bin kişilik iftar, bin kumanya, bin yetime yardım programımız oldu. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen yetkililerini havaalanından içeri sokmadılar. Ama buna rağmen oradaki elçi ‘sizi deport ettiler ama biz bu işi başaracağız. Biz bunu yaparız’ dedi. Biz imkânları onlar üzerinden aktardık ve Mescid-i Aksa’da üç bin kişilik iftar verdik. Yardımları bir şekilde ulaştırdık. Oradan misafirler geliyor ve mutlaka Memur-Sen’i ziyaret ediyorlar. Memur-Sen’in hassasiyeti dolayısıyla teşekkür ediyorlar. Birçok ülkeye gittik ve bir sendikal birlik olabilir mi bunu tartışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde herkesin Türkiye’ye ilişkin ciddi beklentisi var” diyerek sözlerini tamamladı. 

dsc_0034-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.