NY Kütüphanesi ve Central Park’a Servet Bağışladı

NY Kütüphanesi ve Central Park’a Servet Bağışladı

Yıllarca mütevazı bir hayat süren ve kimsenin zengin bir kadın olabileceğini dahi düşünmediği bir kadın New York kurumlarına bir servet bağışladı.

TurkishNY.com - Yıllarca mütevazı bir hayat süren ve kimsenin zengin bir kadın olabileceğini dahi düşünmediği bir kadın New York kurumlarına bir servet bağışladı.

Fox News’un haberine göre hayatı boyunca oldukça mütevazı, sakin bir yaşam süren ve 88 yaşında hayatını kaybeden Mary McConnell Bailey isimli kadın New York’taki iki kuruma 20 milyon dolar bıraktı.

Kendi halinde bir kadın olarak tanınan Bailey’nin eşinin II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybettiği ve hiç çocuğu bulunmadığı kaydedildi.

New York’un doğu yakasında mütevazı bir evde yaşayan Bailey, bir hastane ve çeşitli okullarda gönüllü olarak çalışmalar yürüttü.

Hiçbir zaman ölümünün ardından bir ölüm ilanı yayınlanmasını istememiş olan Bailey’nin dolayısıyla ölümü de sessiz sedasız gerçekleşmiş oldu.

Fakat artık Bailey büyük bir hayırsever olarak her zaman hatırlanacak bir insan haline geldi.

Kimsenin o kadar serveti olabileceğini tahmin bile etmediği Bailey’nin ölümünün ardından yaşlı kadının New York Public Library(New York Halk Kütüphanesi) ve New York Central Park’a toplam 20 milyon dolar bıraktığı ortaya çıktı.

2011 Şubat ayında hayatını kaybeden Bailey’nin bağışladığı 20 milyon dolar, 10 milyon dolarlık çekler halinde yakın zamanda New York Kütüphanesi ve Central Park’a aktarıldı.

Bailey’nin en yakın arkadaşı olduğu kaydedilen Lizanne Stoll isimli kadın Bailey’nin zengin olduğunu her zaman sır gibi saklamış olduğunu belirtti.

Bailey’nin sağ iken öldüğü zaman bir cenaze töreni istemediğini de açıkça belirtmiş olduğu kaydedildi.

 
 
TurkishNY.com -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.