O Baroya Suç Duyurusu

O Baroya Suç Duyurusu

Emekli 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ile Danıştay'a katsayı konusunda dava açan İstanbul Barosu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Zonguldaklı vatandaş Hasan Başar(42), Balyoz operasyonunda adı geçen emekli 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ile Danıştay'a katsayı konusunda dava açan İstanbul Barosu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başar, "Ben bu durumu, tüm topluma karşı yürütlen psikolojik bir sindirme operasyonu olarak gördüğümden uluslararası sözleşmelerin ve yasaların bana verdiği hak ve yetki dahilinde adı Balyoz operasyonuna karşı hukuk müdahalesi girişiminde bulundum." dedi.

İstanbul Barosu'nun Danıştay'a açtığı dava sonucu YÖK'ün katsayı uygulamasını durdurması sürecine de değinen Başar, şunları söyledi: "YÖK'ün katsayı uygulamasının kaldırılması sonrasında, Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde okuyan kızımın üniversite hayalleri yıkılmıştır. Hem bir baba olarak kızımın durumundan duyduğum üzüntü hem de uzun yıllar yargıda yaşadığım sıkıntılar nedeniyle İstanbul Barosu Başkanlığı'na da dava açtım. Bu süreçten mağdur olan bütün ailelerin de bu şekilde dava açarak haklılığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum. Artık gözü yaşlı öğrenciler ve aileler görmek istemiyorum."

Konuşma engelli memur olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) 10 yıl çalışan Başar, üniversite yönetimi ile girdiği hukuk mücadelesi sonucunda 2 kez Danıştay kararıyla görevine dönmesine rağmen üniversite tarafından 2008 yılında, olumsuz sicilden görevden alınmıştı. İki yıldır işsiz olan Başar, zor günler geçirdi. Başar, üniversitedeki memuriyetten atılmasıyla ilgili hukuk mücadelesini www.engelsizadalet.com adlı site ile devam ettiriyor.

Etiketler :