O Binbaşı da hipnozcu çıktı

O Binbaşı da hipnozcu çıktı

Sahte çürük raporu soruşturmasında ifadeye çağrılan binbaşı tanıdık çıktı

Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında Binbaşı Mehmet Çelik, ifadeye çağırıldı. Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok'un da tutuklandığı soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Çelik, tanıdık bir isim çıktı. Hakkında bir çok iddia bulunan Çelik, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yürütülen 'Karargah Evleri' soruşturması kapsamında Kayseri'de 3 askeri görevliyi kanun dışı olarak hipnozla sorguladıkları iddia edilen savcılardan biri. Son dönemde mal varlığında ciddi bir artış olduğu basına yansıyan Çelik, MİT Başkanı Emre Taner'i de ifadeye çağırmıştı.

 

Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında bir çok sanatçının bilgisine başvuran soruşturma savcısı Hikmet Usta, Binbaşı Mehmet Çelik'i de şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı olduğu dönemde hakkındaki iddialar nedeniyle 'kızak' görev olarak nitelendirilen Askeri Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atanan Çelik'in örgüt üyeliğinden sorgulanacağı öğrenildi. Geçtiğimiz Cuma günü ifadeye gelmesi beklenen Çelik'in rapor aldığı gerekçesiyle adliyeye gelmediği kaydedildi. Çelik'in önümüzdeki günlerde adliyeye gelmesi bekleniyor.

 

Mehmet Çelik'in kamuoyu tarafından tanınan bir isim olduğu ortaya çıktı. Çelik'in ismi Kayseri'de 3 astsubayın yasa dışı olarak hipnozla sorgulanmaları olayı ve malvarlığı tartışması ile gündeme gelmişti.

 

Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı'nda, Karargâh Evleri soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Cengiz Köylü için para yardımı toplanmasına dair sözlü emri yazılı hale getirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan bazı astsubaylara yönelik soruşturmayı yürüten Çelik'in Albay Ahmet Zeki Üçok ile birlikte hipnozla ifade aldıkları iddia edilmişti. Günlerce gözaltında tutulan ve aileleriyle görüştürülmeyen astsubaylardan Ali Balta, gözaltı sürecinde yaşadığı kanun dışı uygulamaları hâkime şöyle anlatmıştı: "Emekli yarbay olduğunu söyleyen sivil giyimli 1.70-1.80 boylarında, göbekli, beyaz saçlı bir şahıs birkaç kez geceleri yanıma gelerek bana hipnoz yöntemi uygulamıştı. Ben bu işlemin neticesinde 11 Mart 2009 tarihinde bu şekilde ifade vermiş olabilirim. O ifadeyi nasıl verdiğimi hatırlamıyorum. Dolayısıyla içeriğini de kabul etmiyorum."

 

Soruşturmada askeri savcıların bilirkişi olarak İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olan Sami Toprak'ı atadıkları ortaya çıkmıştı. Balta'ya hipnoz yaptığı iddia edilen kişinin ise İzmir Hava Teknik Okulu'nda milli güvenlik dersine giren emekli Yarbay Gürol Doğan olduğu belirtilmişti. Mağdur astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç'in şikayetçi olması üzerine de emekli yarbay Doğan tutuklanmıştı.

 

İddialara göre Mehmet Çelik, Konya'nın Yunak İlçesi'nde katıldığı bir düğünde silahını çekerek çevredekileri tehdit etti. Bunun üzerine düğüne katılanlar Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen Konya Yunak Cumhuriyet Savcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na 13 Kasım 2008 tarihinde bir yazı yazarak Çelik'in fotoğrafını istedi. Albay Ahmet Zeki Üçok, 16 Aralık 2008'de Yunak Cumhuriyet Başsavcılığı'na cevap yazısı gönderdi. Ancak cevap yazısında ilginç bir fotoğraf hilesi yapıldı. Üçok, Mehmet Çelik diye aynı birimde çalışan ve olaylardan haberi olmayan üsteğmen Özgür Tüfekçi'nin fotoğrafını belgeye yapıştırıp Konya'ya gönderdi. Çelik hakkında şikayette bulunan kişiler de silahla tehdit eden kişinin fotoğraftaki kişi olmadığını beyan edince soruşturma kapatıldı.

 

 

90 KONUTLUK ARSASI 420 KONUTA ÇIKARILDI

 

Üç yıl içinde milyonluk servete ulaştığı öne sürülen Mehmet Çelik'in Çankaya'da 90 konutluk arsasının Çankaya Belediyesi tarafından 420 konuta çıkarıldığı ileri sürüldü. İddialara göre, 14 Mart 2007'de aldığı 43 bin 812 metre karelik arsa tapu kayıtlarında 416 milyar lira görünüyor. Çelik'in araziyi almasından iki ay sonra Çankaya Belediyesi, 18 Mayıs 2007'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne imar değişikliğiyle ilgili talepte bulundu. Daha önce aynı meclisten geçen 'maksimum 90 adet konut' kararının değiştirilerek 420 konuta çıkarılmasını istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de gelen başvuruyu iki ayrı tarihte verdiği kararla onayladı. Büyükşehir Belediyesi, imar değişikliğinin onaylanacağını ancak bazı eksikliklerin tamamlanmasını istedi. Eksiklerin tamamlanmasıyla arsaya imar izni verildi. Çankaya Belediye Meclis Başkanlığı da 27 Aralık 2007'de hazırladığı 'İmar Komisyonu Raporu'yla daha önce 'maksimum 90 adet konut yapılır' dediği arsaya 420 konutluk imar izni verdi.

 

Çankaya Belediyesi'nden bir avukatın jandarmaya gönderdiği ifade edilen bir ihbar mektubunda da iddiaya göre, belediyenin, 40 milyon TL değerindeki üç ayrı arsayı Ahmet Zeki Üçok ve Mehmet Çelik'e 11 milyon 300 bin TL karşılığında vermek istediği anlatıldı.

 

MİT BAŞKANI TANER'İ İFADEYE ÇAĞIRMIŞTI

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda bazı askerlerin İşçi Partisi ile irtibatını ortaya çıkaran Karargah Evleri soruşturmasını yürüten savcılardan Çelik, Karargah Evleri yapılanmasını ortaya çıkararak Genelkurmay Başkanlığı'na ileten MİT Müsteşarı Emre Taner'i resmi yazı ile ifadeye çağırmıştı. Çelik'in imzasını taşıyan resmi yazının MİT Müsteşarlığı'na ulaşması üzerine Emre Taner, olayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na iletti. MİT Müsteşarlığı'nın ilk kez karşılaştığı bu durumun Genelkurmay ile MİT arasında bir soruna yol açmaması düşüncesiyle Çelik'in Karargah Evleri soruşturmasından alınarak Askeri Tetkik Hakimliği görevine atandığı duyuruldu.

 

AİLEDEN ZENGİN OLDUĞUNU SAVUNDU

 

Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Karagül'ün köşesinde yazdığı bilgilere göre hakkındaki iddialara cevap veren Çelik'in, "Mal varlığım dahil veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Sahip olduklarımı gizlemek istesem, mal beyanına yazar mıydım? Ben aileden zengin biriyim. Yıllık 400 bin lira ailemden gelirim var. Bu miktar kayısı üretiminden geliyor. Mesela 400 bin liraya sattığım arsayı 2005'te 35 bin liraya almıştım. İmar değişti fiyatı arttı." dedi.

Etiketler :