O çocuklar halen kayıp

O çocuklar halen kayıp

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen yıl Ramazan bayramının ikinci günü şeker toplamaya çıkan ve bir daha haber alınamayan üç çocuğun aileleri ve buruk Bayram

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen yıl Ramazan bayramının ikinci günü şeker toplamaya çıkan ve bir daha haber alınamayan üç çocuğun aileleri, aradan geçen bir yıl sonra çocuklarının bulunamamasından dolayı büyük üzüntü yaşıyor. "Çocuklarımız geldiğinde bayramı kutlayacağız" diyen Tekin ailesi, Ramazan bayramına hüzünlü girdiklerini, ama o gün çocuklarının geleceği heyecanı içinde olduklarını dile getirdi.

Kayıp iki çocuğu Dilruba ve Ahmet Tekin'den bir yıldır haber alamayan baba Hamza Tekin, Ramazan bayramına sayılı günler kala kalp krizi geçirdi. Çocuklarının üzüntüsünden sıkıntıya düştüğünü anlatan Baba Ahmet Tekin, üzüntünün kendisinde ikinci kez kalp krizi geçirmesine neden olduğunu, kalp damarına stent takıldığını belirtti. Tekin, bir yılın acılar içerisinde geçtiğini ve bu yılki Ramazan bayramına büyük üzüntüyü girdiklerini aktardı. Ahmet Tekin, çocuklarının kayıp olmadığını, kayıp olması durumunda şimdiye kadar bulunmuş olacağına işaret ederek, "Çocuklarım kaçırıldı. Hayatta olduklarını düşünüyorum. Kaçıranların çocuklarımızı bırakmalarını istiyoruz. Bir yıldır acılar içerisinde kıvrandık. Biraz merhametleri varsa çocuklarımızı bıraksınlar." dedi.

'Ramazan bayramında çocuklarım yanımda olsaydı, şeker toplamaya göndermez, onlara istediği kadar şeker alırdım' diyen baba Ahmet Tekin, çocuklarının kayıp süresindeki dedikoduların kendilerini çok yıktığını belirtti. Tekin, çocukların organları boşalmış olarak cesetlerinin atıldığı, bir kapıcının, çocukları kalorifer kazanında yaktığı gibi asılsız ihbarların acılarını daha da katlanmasına neden olduğunu ifade etti. Tekin, ailelerin Ramazan bayramında çocuklarına sahip çıkmalarını ve yalnız bırakmamalarını isteyerek, "Bayramlar bizim için zehir geçti. Hep dua ettik çocuklarımıza kavuşmak için. Bu bayramda hüzünlü geçecek. Umarım çocuğumuzu kaçıranlar insanlık adına bırakırlar. Bize çifte sevinç yaşatırlar." diye konuştu.

Bir yılın acı içerisinde geçtiğini belirten anne Leyla Tekin, bayramlar atlatırken çocukların yokluğunun kendilerine daha büyük acılar yaşattığını ifade etti.Anne Tekin, "Ancak Ramazan bayramı bizim için daha ağır geçecek. Çünkü geçen yıl Ramazan bayramında kayboldu. Şimdi bir yıl sonra Ramazan bayramına onlarsız giriyoruz." dedi. Bayramı çocukları geldiğinde kutlayacaklarını aktaran anne, "Eşim çocuklarımın üzüntüsünden dolayı ikinci kez kalp krizi geçirdi. Bizi duyuyorlarsa, bizi dinliyorlarsa çocuklarımızı bıraksınlar. Biz de sevinç yaşayalım. Çok özledik." diye konuştu.


CİHAN

Etiketler :