O hainler çembere alındı

O hainler çembere alındı

Başbakan Erdoğan’ın mitinginden dönen seçim otobüsüne eskortluk eden polis aracına saldırarak 1 polisi şehit eden teröristler kırsalda kıstırıldı. 1 terörist öldürülürken, bölge karadan ve havadan ablukaya alındı.

Başbakan Erdoğan’ın mitinginden dönen konvoya  saldırıda yer alan teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi. Bölgede operasyonlar devam ederken, Ankara’dan getirilen özel harekat timleri de operasyona destek vermeye başladı. 4 Mayıs günü gerçekleşen hain saldırıda  1 polis memuru şehit olmuştu.

İlk çatışmada bir terörist öldürüldü

4 Mayıs’ta, Ilgazdağı’nda gerçekleştirilen ve bir polisin şehit edilmesi, 1 polisin de yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırının ardından bölgede arama tarama faaliyet yürüten komando timleri, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Ozarmut Köyü Brmanlarında terörist bir grupla karşılaştı. Bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristin, polis otosuna saldırıyı gerçekleştiren gruptan olduğu belirtildi.

İlk çatışmanın ardından terörist grubun yanlarında bulunan ve Kuzey Irak ile görüşme yaptıkları büyük arazi telsizi ve el telsizleriyle birlikte grup liderine ait olabileceği ileri sürülen uzun namlulu bir silahı bırakarak kaçtığı bildirildi. Çatışmanın ardından, bölgeye çok sayıda güvenlik ekibinin gönderildi. Bozarmut ve Kayapınar Köyleri arasındaki ormanlık alanda süren çatışma nedeniyle, bölgeye helikopterlerle jandarma ve Bolu’dan gelen komando birlikleri sevk edildi. Ayrıca bölgeye, Ankara’dan helikopterlerle Polis Özel Harekat Timlerinin getirildiği gözlendi. Operasyona 3 askeri kobra helikopter ile polise ait 3 kobra da havadan destek veriyor.

Hepsi yakalanana kadar devam

Operasyonları Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, polis helikopteriyle havadan izledi. Vali Bektaş dönüşte “ Operasyonlarımız diğer terörisitlerin yakalanması için devam ediyor. Şunu herkes bilsinki, bizim dağlarımıza kimse giremez, giremeyecektir de.a kadar operasyonlarımız devam edecektir” dedi.  

Şahin: Hepsinin hesabı görülecek

Bir takım terör örgütlerinin seçime doğru giderken ortalığı karıştırmak için ellerinden gelen her türlü melaneti yapmaya çalıştıklarını anlatan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, “Başbakan’ın konvoyuna saldıran, bu melaneti işleyenlerden birisi bu sabaha karşı ölü olarak ele geçirildi, diğerleri de bir an önce yakalanacak, bugün hepsinin hesabı görülecek. Vatan hainleri bu topraklarda barınamayacak” diye konuştu.

HİÇBİR EYLEME KATILMADIĞI İÇİN SERBEST KALDI

İranlı sandığı eşi aranan PKK’lı çıktı

Dİyarbakır’da eşi D.K ve ailesiyle birlikte savcılığa İran vatandaşı ‘’Sousan Nojavan Joheyni’’ adıyla başvuran kadının, 2000 yılında terör örgütü PKK’dan kaçan Batmanlı H.U olduğu ortaya çıktı. Başından geçenleri savcıya anlatarak TCK’nın ‘’Etkin Pişmanlık’’ hükümlerinden yararlanmak isteyen H.U, hiçbir eyleme katılmadığı belirlenince serbest bırakıldı.  İfadesinde İran’dan temin ettiği sahte pasaportla İstanbul’a geldiğini anlatan H.U, ‘’İstanbul’a yerleştikten sonra bir tekstil atölyesinde işe başladım. Orada tanıştığım D.K ile evlendim. Beni İranlı olarak biliyordu. Batman’daki ailemle  hiçbir şekilde görüşmedim” dedi.

star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.