O Komutanı Atmamışlar Atamışlar

O Komutanı Atmamışlar Atamışlar

7 askerin şehit düştüğü dönemde Van Asayiş Kolordu Komutanı olan Korgeneral Yurdaer Olcan'ın Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı görevine getirildiği ortaya çıktı.

25 Haziran 2009'da internete düşen bir ses kaydı mayınların TSK'ya ait olduğunu ilk kez gündeme getirmişti. Kayıtta, Tuğgeneral Z.E.'nin görüştüğü "XXX" rumuzlu kişinin Olcan olduğu öne sürüldü. Olcan telefon görüşmesinde Tuğgeneral Z.E.'ye "Bu konuşmaların hepsi kayıt ediliyormuş, fazla konuşma. Sabah GES Komutanı beni aradı söyledi." diyor.

Balyoz darbe planı soruşturmasında hakkında tutuklama kararı çıkan Olcan, apar topar GATA'ya yatırılmıştı. Olcan'ın daha önce de uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya ile aynı masada fotoğrafları yayınlanmıştı. Olcan'ın atanmasına benzer bir olay, 2005 yılında yaşandı. Şemdinli olaylarının yaşandığı dönemde Van Asayiş Kolordu Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Selahattin Uğurlu da benzer bir atama ile Harp Akademileri komutanı yapılmıştı. Şemdinli iddianamesinde Korgeneral Uğurlu'nun da adı geçiyordu. Uğurlu adı yine 2007 yılında Ergenekon örgütü ile bağlantılı Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) Derneği'ne yönelik çete soruşturmasında da geçmişti. VKGB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali'nin, mahkeme kararıyla dinlenen telefonlarına Korgeneral Selahattin Uğurlu'nun takıldığı belirlendi. Konuşmaya göre, Cinali'nin Uğurlu'dan bir iş için yardım istediği, Uğurlu'nun da Cinali'ye olumlu yanıt verdiği saptanmıştı. 15 kişinin tutuklandığı, VKGB'ye yönelik Girdap operasyonu kapsamında gözaltına alınan Cinali'nin başka isimlerle yaptığı telefon görüşmelerinde de kapatılan DTP yöneticilerine suikast hazırlığında olduğu belirlenmişti. Selahattin Uğurlu, Harp Akademileri komutanlığı görevinden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Endokrin Muharebe ve Destek Eğitim komutanlığı görevine atandı. ZAMAN

Etiketler :