O Parolaya Başbakan El Koydu

O Parolaya Başbakan El Koydu

Başbakan Erdoğan'ın, Erdek'teki "Adi" ve "Başbakan" parolalarıyla ilgili talimatnamedeki imzası bulunan herkesle ilgili suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları "Adi" ve "Başbakan" parolasını yargıya taşıyor.

Konuyla ilgili Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli bir astsubay bilgi sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanırken, Erdoğan'ın avukatları parola talimatnamesinde imzası olan tüm isimler hakkında pazartesi günü suç duyurusunda bulunacak.

Öte yandan Erdoğan'ın avukatları, Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'a ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydıyla ilgili de Yalçın aleyhine dava açacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşiyle ilgili hakaret içeren ifadelerin Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Korgeneral Yalçın'a ait olduğu ileri sürülmüştü. Ses kaydında Erdoğan ve eşi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ağır ithamlar alıyor.

Parolayla ilgili suç duyurusu kararının dün Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasında yapılan zirveden hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

Zirve sonrası yapılan kısa açıklamada meselelerin anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüleceği mesajı verilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, gazetede haberin yer aldığı gün konuyla ilgili bir soruşturma açıldığını duyurmuş Erdek Deniz Üs Komutanlığı Mayın Filosu Komutanlığı'nda görevli bir astsubayın evinde arama yapıldıktan sonra, hakaret değil ancak "bilgi sızdırma" gerekçesiyle astsubay tutuklanmıştı.

 

Etiketler :