O polisi kim Cizre'ye Emniyet Müdürü yaptı?

O polisi kim Cizre'ye Emniyet Müdürü yaptı?

Cemaatin Cizre ve Hakkari gibi stratejik bir bölgelerde emniyet içinde nasıl hala aktif pozisyonlara sahip olduğunu sorgulayan Süleyman Özışık sert tepki gösterdi...

Kanal A ekranlarında Apolitik adlı programda gündemi değerlendiren gazeteciSüleyman Özışık cemaate dönük sert ifadeleri ile dikkat çekti. 

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddiasıyla tutuklanan Cizre Emniyet Müdürü'nün bu zamana kadar nasıl görevde kaldığını sorgulayan Özışık, hükümete de yüklendi. Cemaate yakın polislerin nasıl bölgede hala aktif görev alabildiğini soran Özışık "Cizre gibi pilot bölgede böyle biri emniyet müdürü yapılıyorsa sen bu adamlara burayı teslim etmişsin demektir. Sen bunu bilmiyor musun? Bunun gereğini yap o zaman? Kim onu oraya tavsiye etti? Kim atadı?" diyerek tepki gösterdi.

İşte Özışık'ın açıklamalarından satır başları:

O EMNİYET MÜDÜRÜ CİZRE'YE NASIL ATANDI?

Cizre'de hendekler kazıyor polis müdahale etmiyor. Bir başka örnek, polisler yanan araçları diğer araçların üzerine itiyor yansın diye. Bugün öğreniyoruz yine polis aracında yola bombalar atıldığı görüntüleri ortaya çıkıyor. Ya arkadaş kıvırmaya gerek yok. Orada bir ihanet varsa bunun hesabını sorun. Madem bu bir örgüttür terör örgütü muamelesi yapın. Çıkarın yargının ve milletin huzuruna biz hainleri kendi gözümüzle görelim. Orada iki polis yola bombalar atıyor sonra kimse bir şey yapmıyor. Yasa çıktı maske yasaklandı ama yüzü maskelilerden sokaklar geçilmiyor. Cizre gibi pilot bölgede böyle biri emniyet müdürü yapılıyorsa sen bu adamlara burayı teslim etmişsin demektir. Sen bunu bilmiyor musun? Bunun gereğini yap o zaman? Kim onu oraya tavsiye etti? Kim atadı? İllah 50 kişi öldüğünde mi feryat figan edeceğiz?

BU ÜLKENİN KERİZİ BEN VE BENİM GİBİLER Mİ?

Bir yazıdan dolayı savcıya gitmediğin zaman bulunduğun otel basılıyor. Hız limitini yüzde 10 aştığımda polis yolları kesiyor, arabamın bagajından girip eksozundan çıkıyor. Kardeşim bu ülkenin güneydoğusunda 53 kişi öldürülüyor. Onlarca yüzlerce maskeli dolaşıyor, ne kadar vatan hain varsa hiç birinden hesap sorulmuyor. Ama birisi gazetesinden bana küfrediyor, birisi gazetesinden Cumhurbaşkanı'na küfrediyor. Diğeri uzun namlularla dolaşıyor, kurşun sıkıyor. Bu ülkenin kerizi ben ve benim gibiler mi? Sen sigaranın, aşırı hızın, her şeyin hesabını soruyorsun da bir tek teröristten mi hesap sormuyorsun? Sorulacaksa Hrant Dink olayında Şüpheli olan emniyet müdürünün Cizre'de görev başında olmayı bana nasıl açıklayacaksın?
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.