O sözlerini savundu

O sözlerini savundu

BDP Milletvekili Sırrı Sakık yine iddialı açıklamalarda bulundu

''Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki'' diyen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, o sözlerinin arkasında durdu.

 

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Cüneyt Özdemir'le beşNbirK programına konuk olan Sırrı Sakık, Meclis'te 'Andımız' ile ilgili yaptığı konuşmanın haklılığını savundu. Sakık konuşmasında CHP ile ittifak iddialarına da cevap verdi.

"Bu ülkede herkes Türk olmak zorunda değil. Varlığımız Türk varlığına niye armağan olsun? Varlığımız insanlığa armağan olsun. Çocuklarımızın geleceğine armağan olsun" diyen Sırrı Sakık, Avrupa'nın hiçbir ülkesinde bu çağdışı tekçi politikalar yok. Neden ülkemizde var? Bir tarafan halkların kardeşliğinden bahsederken bir taraftan da her sabah bunları aşılayarak bu ülkede iç barışımızı sağlayamayız şeklinde konuştu.

OKULLAR KIŞLA DEĞİLDİR

Çocukların bunları duymak zorunda olmadığını söyleyen Sakık, "Okullar kışla değildir. Çocuklar her zil çaldığında büyük bir coşkuyla okulu terkediyor. Çünkü okulda tekçi politikalar aşılanıyor. Çocuklar orada abluka altına alınıyor. Eğer çocuklarımıza özgür bir ülke bırakacaksak çocukların özgür bir eğitim alması gerekir" dedi. 

ÇOCUKTAN KATİL YARATIYORUZ...

Biz 21. yüzyıldan bahsediyoruz ama hala bu ülkeyi 1930'ların ruh haliyle  yönetmeye çalışıyoruz diyen BDP milletvekili, "Dünyanın terk ettiği ırkçı, milliyetçi söylemleri biz hala hergün çocuklarımıza söyletmeye çalışıyoruz" dedi. Sakık sözlerini şöyle sürdürdü; Biz Türk kimliğine saygı duyuyoruz. Ama hepimiz Türk değiliz. Mesela şunu söyleyelim; Türk varlığı İngiliz varlığına armağan olsun sözü ne kadar ağırsa, burada diğer halklarında armağan olsun sözü de o kadar ağırdır. Yani biz okulda çocuktan katil yaratıyoruz...   

CHP-BDP İTTİFAKI...

Konuşmasında CHP-BDP ittifakı iddialarına da değinen Sırrı Sakık, ırkçılığı ve tekçiliği savunanlarla yol arkadaşlığı yapmayacaklarını söyledi.

Demokrasiyi ve özgürlükleri hayata geçireceklerle yol arkadaşlığı yapacaklarını ifade eden Sakık, "Ama birileri çıkar derse ki; biz yüreğimizde ve beynimizde bahar temizliği yaptık, geçmişte ret ve inkar politikalarını uyguladık bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Geçmişte yaşanan politikalardan dolayı bu ülkenin insanları acı çekti. Ama Türkiye demokrasi güçleri bir birlik oluşturmalıdır. Bunun adı kimliği ne olursa olsun biz BDP olarak bu sürece dahil oluruz ve onlarla beraber yürümekten onur duyarız. Ama kıstasımız özgürlüklerdir, inançlardır. Yani Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesidir. Bir yol haritası ortaya koyulup bunun etrafında bir birlik oluşur, ama şuan öyle birşey yok. Bizim şuan CHP ile bir birlik oluşturma projemiz yok. CHP'nin ilk önce demokrasi ve özgürlük konusunda netleşmesi lazım" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YAŞAYAMADIĞI AŞKTAN BAHSEDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın CHP-BDP ittifakı iddiaları ile ilgili platonik aşk yaşıyorlar sözlerini de eleştiren Sırrı Sakık, "Bizim halkla bir aşkımız var.Tahmin ediyorum ki sayın Başbakan, yaşamak isteyip de yaşayamadığı aşktan bahsediyor " dedi.

Etiketler :