O uzman çavuşu araştırın

O uzman çavuşu araştırın

ESKİ istihbaratçı Oğuz: Dörtyol’u karıştıran uzman çavuş araştırılsın, altından Şemdinli’deki gibi iyi çocuklar çıkacaktır

 

Yüksekova çetesini ortaya çıkaran isim olarak bilinen eski jandarma istihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, Dörtyol olaylarıyla Şemdinli'deki Umut Kitapevi saldırısı ve Yüksekova çetesinin eylemlerinin büyük benzerlikler taşıdığını söyledi. Oğuz "Dörtyol'u karıştıran uzman çavuş araştırılsın, altından Şemdinli'deki gibi iyi çocuklar ve Yüksekova çıkacaktır" dedi.

Dörtyol ve Yüksekova benzerliği

Dörtyol’da yaşananları Taraf’a değerlendiren Hüseyin Oğuz'u tedirgin eden en önemli konu son olayların Yüksekova’da yaşananlara benzerliği. Özellikle Dörtyol'a dikkat çeken Oğuz şöyle konuştu: “Dörtyol'la, bizim yaşadıklarımızın arkasındaki güç aynı güç. Dörtyol'da polislerin şehit edilmesinin ardından yaşanan olaylar çok karışık. Örgütten öte farklı boyut var. Dikkatinizi çekerim; silahlı militan, arabanı gasp edecek. Sonra aynı arabayla eylem yapacak. O ufak ilçede meclis üyesinin arabasını tanımamak mümkün mü? Sonra olaylar sırasında grubu kışkırtıp yönlendiren uzman çavuş araştırılırsa, göreceksiniz Şemdinli'de Kitapevi'nin bombalanması gibi bir yapı, iyi çocuklar çıkacaktır."

Ergenekon'un parası bölgeden

Oğuz'a göre Yüksekova çetesinin tüm sanıkları yeniden yargılanıp hak ettikleri cezaya çarptırılırsa Ergenekon'un da önemli bir bölümü aydınlatılmış olur. Çünkü Ergenekon'un en önemli geliri bu bölgeden geliyor: "Yüksekova'da, Çukurca'da, Şemdinli'de dönen rant çok büyük. Bu yapılanma eroin, silah ticareti, insan kaçakçılığı yapıyor. Çetenin cinayetlerine bir bakın, çoğunun altında rant vardır, para vardır."

Çobanlık bile yaptı

Jandarma istihbaratta çalışırken çetenin en önemli isimlerinden olan PKK itirafçısı Kahraman Bilgiç'in ifadesini alıp çeteyi ortaya çıkartan Oğuz, bunun karşılığında mesleğinden oldu. Uzun süre çobanlık yapan Oğuz, daha sonra domates satarak yaşamını sürdürmeye çalıştı.


TARAF
 

Etiketler :