O Vekil Listeyi geri çekti!

O Vekil Listeyi geri çekti!

AK Partili Faruk Koca, fire listesi iddiası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve "Liste hazırlanması sözkonusu değildir" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, bazı gazetelerde ve haber sitelerinde şahsıyla ilgili yer alan ifadelerin “tamamen asılsız olduğunu” belirterek, “Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum” dedi.

Koca, yaptığı açıklamada, bugün bazı
gazetelerde ve internet sitelerinde “şahsıyla ilgili tamamen asılsız ve mesnetsiz bazı iddiaların yer aldığını” belirtti. Koca, açıklamasında, “Ne benim ne de grubumuzdan herhangi bir arkadaşımın söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde milletvekillerinin hür iradelerine müdahale etmesi, milletvekillerini takip etmesi, milletvekilleri ile ilgili tahminlerde bulunarak liste hazırlaması kesinlikle söz konusudur” ifadesini kullandı.

Faruk Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

“Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın ahlakıyla bağdaşmaz. Söz
konusu gazetelerde ve internet haber sitelerinde yer alan şahsımla ilgili ifadeler tamamen asılsızdır.

Benim, Ak Parti Grubu içinde, Ak Parti camiası içindeki hiçbir
arkadaşımla ilgili böyle bir tasarrufta bulunmam asla söz konusu olamaz. İsmi geçen arkadaşlarımla ilgili böyle bir tereddütün şahsımda oluşması da mümkün değildir. Bu arkadaşlarımın en az benim kadar partimize ve bu hareketimize sevdalı oldukları herkesçe bilinmektedir.

Adım kullanılmak suretiyle isimleri etrafında
tereddüt ve güvensizlik oluşturulmak istenen milletvekili arkadaşlarımın her biri en az Faruk Koca kadar Ak Parti'lidir, bu hareketin gönüllüsüdür, kurucusudur, millet sevdalısıdır.

Şahsımdan
hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum. Söz konusu iddia ve ithamlar, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde Ak Parti içinde nifak oluşturmaya gayret eden odakların suçüstü yakalanmasıdır. Kaldı ki, bizzat Genel Başkanımız, Ak Parti'nin ve milletvekillerimizin faaliyetlerinin, bütün Türkiye için özlemini çektiğimiz demokrasi ve özgürlük anlayışına dayalı olarak yürüdüğünü çeşitli defalarca açıklamıştır.

Milletvekillerine
güvenmedikleri için oy verme kabinine dahi sokmayan partilerin durumu görmezden gelinirken, Ak Parti'nin demokrat ve özgürlükçü çalışma yöntemini karalamaya çalışanları esefle kınıyorum.

Bu asılsız iddialar, Ak Parti olarak, Anayasa değişikliği
görüşmeleri sürecinde gösterdiğimiz tarihi dayanışma ve kardeşliğimize asla zarar veremeyecektir.”

Etiketler :