Obama Avrupa Turuna Çıkıyor

Obama Avrupa Turuna Çıkıyor

Obama bu akşam çıkacağı Avrupa turu kapsamında Polonya, Belçika ve Fransa’yı ziyaret edecek. Başkan, Avrupa ziyareti sırasında G-7 zirvesine katılacak, Ukrayna’nın yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile biraraya gelecek

Başkan Barack Obama, bu hafta dört günlük Avrupa gezisine çıkıyor. Obama Polonya, Belçika ve Fransa’yı ziyaret edecek.

Obama, Avrupa turuna, Rusya’nın Ukrayna’yı tehdit ettiği ve yeni seçilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ülkesinde istikrar sağlayıp sağlayamayacağı konusundaki belirsizliğin sürdüğü sırada çıkıyor. Başkan Obama’nın Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı Poroşenko’yla Polonya’da biraraya gelmesi bekleniyor.

Obama, Çarşamba ve Perşembe günü Brüksel’de G-7 zirvesinde Amerika’nın müttefikleriyle buluşacak. Zirveye Rusya ev sahipliği yapacaktı, ancak Batılı liderlerin, Kırım’ı ilhak eden ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıları destekleyen Moskova’yı boykot etmesi nedeniyle toplantılar Brüksel’e alındı.

Başkan Obama Cuma günü de Fransa’da Normandiya Çıkartması’nın 70’inci yıldönümü nedeniyle Omaha Sahili’nde bir konuşma yapacak. D-Day adıyla bilinen Normandiya Çıkartması, İkinci Dünya Savaşı sırasında müttefik kuvvetlerin 5 Haziran 1944’te Nazi güçlerine karşı taarruz harekatının başlangıcı sayılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.