O sopa şu anlama geliyor!

O sopa şu anlama geliyor!

ABD Başkanı Obama'nın Erdoğan ile görüşmesinde çekilen fotoğrafa ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı Caitlin Hayden, ABD Başkanı Barack Obama 'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaparken çekilen fotoğrafıyla ilgili olarak, “Bu fotoğrafı sadece, Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek amacıyla yayınladık” dedi.

"Beyaz Saray tarafından yayımlanan, Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile konuşurken, elinde ünlü Amerikalı sporcu Hank Aaron tarafından imzalanmış beyzbol sopasını tutarkenki fotoğrafıyla ilgili Türk medyasında çıkan yorum ve spekülasyonları" gördüklerini belirten Hayden, şunları söyledi:

“Bu fotoğrafı sadece bir amaçla yayınladık, o da Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek. Başkan, ABD'nin Türkiye ile işbirliği yaptığı bir dizi önemli konuda, Başbakan Erdoğan ile yakın ortaklık ve arkadaşlığına değer veriyor”.

Hayden, “ABD'nin, Türkiye ile ABD halkları arasında var olan son derece güçlü ve kalıcı dostluğa değer verdiğini” de vurguladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.