Obama Gül ve Bahçeli'nin kökeni

Obama Gül ve Bahçeli'nin kökeni

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde Obama, Gül ve Bahçeli'nin Kökenlerini Belgeleyen Bir Sergi Açtı.

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama, Cumhurbaşkanı ABDullah Gül ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kökenlerini belgeleyen bir sergi açtı.

Sergide bir açıklama yapan Yurtsever, "ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama'nın isim künyesi dedesi Barak Hüseyin Onyango'dan miras kalmıştır. Dede Hüseyin Onyango, Osmanlı'nın Sudan -Kenya-Uganda yöresine yayılan ve 1821-1885 yılları arasında varlığını sürdüren Türkiye vilayetinin yurttaşıydı.

Osmanlı-Türk kimliği taşıyordu. Ve İslamiyeti bu dönemde kabul etmişti. Dede Barak Hüseyin Onyango, torununa kendi ismini tarihi miras olarak bırakmıştır. Dedesinin İslam ve Türkiye yurttaşı olmasının gerekçesi de Osmanlı'nın bölgede zenci esir ticaretine yasaklar getirmesi, insan haklarını korumasıdır. Dededen miras olarak torun Obama'ya geçen "Barak" sözcüğü İslami-Türk anlayışının ürünü olan "Mübarek"in İngilizce yazılımıdır. Ve "Allah'a inanan, mübarek bilen" anlamlarına gelir." dedi

ABD Başkanı Barak Obama'nın dedesinden miras olarak aldığı köken bilgilerine yer verdiğini söyleyen Yurtsever, "Kendisine de çağrıda bulunuyorum. Ermeni Diasporası'nın soykırımı kabul ettirme isteklerine karşı Türkiye'nin de görüşünü al. Aksi halde dedenden sana miras kalan inanç ve kültürel Osmanlı-Türk-İslam kimliği derin yara alır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ABDullah Gül'ün Ermeni olayları mağduru olduğunu belirten Yurtsever, "Türkiye Cumhurbaşkanı ABDullah Gül'ün kökenleri hakkında yapılan spekülasyonlar tarihi gerçekleri yansıtmaz. Siirt yöresinde yaşayan Osman-Türk köken kimliğine sahip olan ABDullah Gül'ün dedesi 1915 yılında yaşanan olaylardan etkilenmiş Ermeni komitacılarının saldırılarından dolayı yaşadığı toprakları terk ederek Kayseri'ye muhacir koruma merkezine gelerek yerleşmiştir. ABDullah Gül'ün soy isminin kaynağı da Kayseri'deki Selçuklular zamanından kalan Gülük Medresesi'nin kapısı üzerindeki "Gül" şekline dayanmaktadır." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de, bir Kuvay-i Milliye gazisi olduğunu söyleyen tarihçi Yurtsever, "Devlet Bahçeli'nin kökenleri üzerine hem arşiv belgelerinden ve hem de Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Hasanbeyli yöresinden elde ettiğim bilgilere göre sayın Bahçeli ABDülfettahoğulları'ndan ve kökleri Göktürk Devleti'nin kurucu ailesine kadar uzanan geçmişe sahiptir. Bahçeli'nin babası Salih Bey, 16 yaşının içinde Fransız işgaline karşı Kuvayı Milliye saflarına katılmış, mücadele etmiş ve savaş sonrası kahramanlık madalyası almıştır. Sayın Bahçeli babasından kalan madalyayı aile yadigârı olarak yanında taşımaktadır." diye konuştu.

Tarihçi Yurtsever, 3-7 Mart tarihlerinde açık kalacak olan sergiye bölgede yaşanan olayları ve kökenleri merak eden herkesi beklediğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :