Obama: İran'a yeni yaptırım masama gelirse veto edeceğim

Obama: İran'a yeni yaptırım masama gelirse veto edeceğim

Obama, ABD Başkanı olduktan sonraki 6. Birliğin Durumu konuşmasını yaptı. ABD Başkanı, İran'a yeni yaptırımlara ilişkin sert mesajlar verdi.

"İran'a yeni yaptırım tasarısı masama gelirse veto edeceğim" diyerek İran'a yönelik yürürlüğe koydukları yaptırımların müzakere fırsatını doğurduğuna işaret eden Obama, Kongre'ye de mesaj gönderdi. Obama şöyle konuştu;

'BİR ŞANS VERMELİYİZ'

"Açık olmam gerekirse, eğer bu Kongre, bu görüşmeleri raydan çıkarma tehlikesine sahip yeni bir yaptırım tasarısı getirirse bunu veto edeceğim. Ulusal güvenlik çıkarımız için, diplomasiye başarılı olması için bir şans vermeliyiz. Eğer İranlı liderler bu fırsatı değerlendirmezse, daha fazla yaptırımlar çağrısında ilk bulunan ve İran'ın nükleer silah üretmemesini sağlamak için tüm seçenekleri uygulamaya hazır olan ben olacağım. Ancak İran'ın liderleri fırsatı değerlendirirlerse, ki bunu yakında öğreneceğiz, o zaman İran uluslar camiasına yeniden katılma yolunda önemli bir adımı atabilir ve günümüzün en önde gelen güvenlik meselelerinden birini savaş riski olmadan çözmüş oluruz" 

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.