Obama'dan rehine ölümleri açıklaması

Obama'dan rehine ölümleri açıklaması

ABD, Ocak ayında Afganistan-Pakistan sınırında El-Kaide'ye karşı yapılan operasyonda bir ABDli ve bir İtalyan rehinenin de öldüğünü açıkladı

 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Ocak ayında Afganistan-Pakistan sınırında El-Kaide'ye karşı insansız hava araçlarıyla yapılan operasyonda iki rehinenin de öldüğünü açıkladı.

Obama, rehinelerden birinin Warren Weinstein isimli bir ABD vatandaşı, diğerinin ise Giovanni Lo Porto adlı bir İtalyan olduğunu duyurdu.

"TÜM SORUMLULUK BENİM"

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Obama, ölen rehinelerin ailelerine taziyelerini sunadu. Operasyon anında rehinelerden haberleri olmadığını vurgulayan Obama "Terörle mücadele operasyonlarımızla ilgili tüm sorumluluğu üstleniyorum. Olanlardan dolayı üzüntülü olduğumu belirtiyorum" dedi.

Beyaz Saray, rehinelerin hayatını kaybettiği operasyonda, ABD'li El Kaide lideri Ahmed Faruq'un da öldüğünü duyurdu.

ÖLEN İKİ REHİNE

ABD'li müteahhit Weinstein yedi sene çalıştığı Pakistan'da, Ağustos 2011'de Lahor kentindeki evine giren silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Pakistan'da kaybolan İtalyan yardım görevlisi Lo Porto'dan ise Ocak 2012'den beri haber alınamıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.