Obama: Rusya kendisini bataklığa sokacak demiştim

Obama: Rusya kendisini bataklığa sokacak demiştim

ABD Başkanı Obama, Rusya'nın Esed rejimini desteklemesine ilişkin "Rusya kendisini bir bataklığa sokacak' demiştim" de

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ile Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkelerinin liderlerini bir araya getiren California eyaletindeki Sunnyland’de iki günlük zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Obama, toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Suriye’de yaşanan sivil kayıplarının ve Rusya’nın eylemlerine ilişkin soruyu yanıtlayan Obama, Rusya'nın Esed rejimini başından beri desteklediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

RUSYA KENDİNİ BİR BATAKLIĞA SOKACAK DEMİŞTİM

"(Rusya kendini bir bataklığa sokacak) demiştim ve kesinlikle bu olacak. Rusya ve rejim bazı ilerlemeler kaydettiği için savaşın biteceğini düşünenler varsa şunu söyleyeyim, ülkenin dörtte üçü hala Esed'den başka kişilerin elinde. Bu yakın zamanda da bitmeyecek"

Obama: Rusya kendisini bataklığa sokacak demiştim

RUSYA İÇİN AKILLICA OLAN SİYASİ BİR GEÇİŞE ARACILIK ETMEK

Son birkaç haftada Suriye'de yaşananların krizin çözümüne hizmet etmediğini anlatan Obama, şunları söyledi:

"Putin, Rus ordusuyla Suriye'yi kalıcı olarak işgale hazırlanmak için yatırım yaptığını düşünebilir ama bunun büyük bir maliyeti olur. Bu, büyük bir iş. Rus ekonomisinin durumuna baktığınızda bu muhtemelen Rusya için en iyi şey olmayacak. Rusya için akıllıca olan siyasi bir geçişe aracılık etmek için ABD ve uluslararası camianın diğer ülkeleriyle birlikte çalışmak olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.