Obama son kez BM'de konuştu

Obama son kez BM'de konuştu

Barack Obama, bugün başlayan ve 26 Eylül'e kadar sürecek BM Genel Kurulu toplantısında son kez ABD Başkanı olarak kurula seslendi.Ajanslar

New York kentinde gerçekleştirilen 71. BM Genel Kurulu görüşmelerinde konuşan Obama,İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiğini işaret ederek şunları söyledi:

 

"İSRAİL, FİLİSTİN'İ SONSUZA KADAR İŞGAL EDEMEYECEĞİNİN FARKINDA VARMALI"

"Filistinlilerin İsrail'in meşru devlet yapısını tanıması ve kışkırtmalarından vazgeçmeleri halinde İsrailliler ve Filistinliler daha iyi durumda olacak. Ancak İsrail de, Filistin topraklarını sonsuza kadar işgal edemeyeceğinin farkına varmalı"

İSRAİL'E ASKERİ YARDIM İÇİN ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

Diğer yandan ABD Başkanı Obama, gelecek 10 yıl içinde İsrail'e 38 milyar dolarlık, rekor düzeyde askeri yardım yapmayı kabul ettiği bir anlaşamaya imza atmıştı. 

Obama son kez BM'de konuştu

"HEPİMİZİN SEÇİMLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIĞINI KABUL EDİYORUM"

Toplumların bilinmezlik, huzursuzluk ve savaşla dolu olduğunu ifade eden Obama,"Muazzam gelişmeye rağmen, kurumlara olan güveni kaybettik, yönetmek zorlaştı ve milletler arasındaki tansiyon daha çabuk yükselmeye başladı" ifadelerini kullandı.

"Hepimizin seçimlerle karşı karşıya kaldığını kabul ediyorum" diyen Obama, "Daha iyi bir işbirliği ve entegrasyon modeli ile hızla ilerlemeyi seçebiliriz ya da keskin bir şekilde bölünmüş dünya içine çekilebiliriz. Bugün size, ileriye gitmeyi ve geriye bakmamayı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DE ASKERİ ÇÖZÜM OLAMAZ"

Suriye'deki duruma da değinen Obama, hiçbir askeri çözümün diplomasiyle kazanılacak başarının yerini tutamayacağını ileri sürerek, "Suriye'de askeri çözüm olamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.