ABD Başkanı Obama Trump hakkında konuştu

ABD Başkanı Obama Trump hakkında konuştu

ABD Başkanı Barack Obama Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump'ın müslümanlar hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı iş adamı Donald Trump'ın Müslümanlarla ilgili sözleri hakkında,"Müslümanları aşağılamak veya izole etmek ve ülkeye girişlerinde onlara farklı muamele edilmesi önerisini getirmek sadece değerlerimize, kim olduğumuza ihanet değildir, bu aynı zamanda ülkemizdeki ve yurt dışındaki, aşırılıkla mücadeledeki en önemli ortaklarımız olan önemli toplumları yabancılaştırır." dedi.

"CEHALET BİR ERDEM DEĞİLDİR"

Obama, New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin dış politikası ve uluslararası ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ülkelerin artık birbirlerine fazlasıyla bağımlı hale geldiğini vurguladığı konuşmasında isim vermeden Trump'ı eleştiren Obama, "Bir duvar örmek bunu değiştirmeyecek. Bu ekonomimizi canlandırmayacak ve güvenliğimizi de artırmayacak." diye konuştu.

Obama, bu denli karşılıklı bağımlılığın olduğu bir dünyada izolasyon fikrinin pek geçerli olmayacağını belirterek, "İster politikada ister gerçek hayatta olsun, cehalet bir erdem değildir. Kendimize yardım etmek için başkalarına da yardım etmeliyiz, köprüleri atarak ve dünyayı dışarıda bırakmaya çalışarak değil." ifadesini kullandı.

"MÜSLÜMANLARI AŞAĞILAMAK TOPLUMLARI YABANCILAŞTIRIR"

Siyasetçilerin ne hakkında konuştuklarını biliyor olmalarının önemine işaret eden Obama,"Müslümanları aşağılamak veya izole etmek ve ülkeye girişlerinde onlara farklı muamele edilmesi önerisini getirmek sadece değerlerimize, kim olduğumuza ihanet değildir, bu aynı zamanda ülkemizdeki ve yurt dışındaki, aşırılıkla mücadeledeki en önemli ortaklarımız olan önemli toplumları yabancılaştırır. " değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.