Obama'nın Geliş Tarihi Belli Oldu

Obama'nın Geliş Tarihi Belli Oldu

İspanyol diplomatik kaynaklar, ABD Başkanı Obama'nın 6-7 nisanda İstanbul'da yapılacak Medeniyetler İttifakı 2. Forumu'nu katılmasının kesinleştiğini duyurdu.

İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin, İspanyol diplomatik kaynaklara dayanarak verdiği haberde, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında açıkladığı Obama'nın, Türkiye ziyaretinin kesinleştiği bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun eş başkanlığında BM nezninde yürütülen Medeniyetler İttifakı'nın İstanbul'da yapılacak 2. Forumu'na katılacağı belirtilen Obama'nın, konuşmasını hangi gün yapacağının ise henüz belli olmadığı ifade edildi.

Bu arada İspanyol medyası, Zapatero'nun 5 yıl önce ilk başbakan olduğunda aldığı İspanyol askerlerinin Irak'tan geri çekilmesi kararından sonra geçmiş ABD Başkanı Bush ile Zapatero'nun bir kez bile konuşup, ikili görüşme yapmadığına dikkati çekiyor.

Nisan ayının ilk haftasında yapılacak dört uluslararası zirvede (2 nisan Londra G-20 zirvesi, 3-4 nisan Strasburg ve Kehl NATO zirvesi, 5 nisan Prag AB zirvesi ve 6-7 nisan İstanbul Medeniyetler İttifakı zirvesi) Zapatero ile ABD Başkanı Obama'nın görüşüp, fikir alış verişinde bulunma olasıklıları olduğu belirtiliyor

Etiketler :