Obama'nın temsilcisinden PKK açıklaması

Obama'nın temsilcisinden PKK açıklaması

ABD Başkanı Obama'nın, DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, "PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın temsilcisi McGurk, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun zor olacağını ve zaman alacağını söyledi.

Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan McGurk, Musul operasyonunun belirlenen plan dahilinde sürdüğünü ve ilerleme kaydedildiğini ancak bu operasyonun zor olacağını ve zaman alacağını belirtti.

McGurk, "DEAŞ, küçük gruplar şeklinde Kerkük ve Rutba'da olduğu gibi farklı yerlerde terör eylemlerinde bulunuyor. Bu gibi eylemlerin artacağını da düşünüyoruz." dedi.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

"PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor." diyen McGurk, bu sorunun IKBY ile merkezi hükümet arasında çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

McGurk, DEAŞ sonrası Irak'ta ABD güçlerinin kalıp kalmayacağı konusunun Irak'a ait olduğunu ve bunun Irak ile ABD arasındaki diyaloğa bağlı olacağını aktardı.

ABD POLİTİKASINDA "YALAN RÜZGARI"

Sözcünün bu açıklamasına karşın, ABD'nin son birkaç yılda terör örgütleri PKK ve PYD ile ne kadar içli dışlı olduğu, hem kendi diplomatlarının adeta gaf niteliğindeki açıklamaları hem de teröristlerin kullandığı silahların belgelenmesiyle kanıtlanmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.