OBAMAYA DERİ CEKET

OBAMAYA DERİ CEKET

Özenle dikilen bu deri ceket, Türkiye'yi ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama'ya hediye edilecek.

Türkiye'nin en özel deri ceketi Obama için dikildi

Kalite ve tasarım konusunda İtalya ile boy ölçüşen Türk deri konfeksiyoncuları, dikkatleri üzerlerine çekmek için büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD), derisi Susurluk Kuzusu'ndan astarı şile bezinden, düğmeleri de Bufalo boynuzundan yapılan özel bir siyah deri ceket hazırladı. Özenle dikilen bu deri ceket, Türkiye'yi ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama'ya hediye edilecek.

Bir hafta önce Obama'nın ölçülerine ulaşarak hummalı bir çalışma sonucu büyük titizlikle taba renk bir ceket dikmeye başlayan dericiler, Devlet Başkanları'nın genellikle renkli kıyafet tercih etmemesi nedeni ile rengi siyaha çevirdi. Önceki gün tekrar yeni bir kalıp çıkartılan ceket siyah olarak yeniden hazırlandı. Susurluk Kuzusu derisinin kullanıldığı ceketin yapımı 10 kişilik ekip tarafından hazırlanıyor. Ceketin astarın özel bir Şile Bezi'nden, düğmeleri ise Bufalo boynuzundan yapıldı. İstanbul gezisi sırasında Obama'ya hediye edilecek olan deri ceketin Türk derisinin tanıtımına katkıda bulunması amaçlanıyor.


Diğer devlet başkanları için de hazırlanacak

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Ramazan Hazar, İtalyan derisinden daha ucuz ve kaliteli olan Türk derisinin tanıtımında Obama'ya deri ceket hediye etmenin önemli bir rolü olacağını söyledi. Rusya'dan sonra en büyük pazarın yaklaşık 300 milyonluk nüfusu ile ABD'nin olduğunu vurgulayan Hazar, "ABD'de varsanız dünyada çok rahat olabiliyorsunuz. ABD, Rusya'dan sonra en büyük pazar. O nedenle hükümet yetkilileri de yardımcı olursa ABD Başkanı'na burada deri ceket giydirmemiz Türk derisinin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Şu anda yapımına başlanan deri ceketin İstanbul ziyareti sırasında verileceğini ve Dışişleri heyetinin organize edeceğini belirten Hazar, First Leydi için bir çalışmaları olmadığını belirtti. Hazar, "First Leydi, İstanbul'a gelmeyeceği için bir çalışma yapamadık." dedi. Hazar, bundan sonra Türkiye'ye gelen bütün devlet başkanlarına bir deri hediye edilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ve hatta teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. (CİHAN)


HABERVAKTİM

Etiketler :