OBAMA "HAREKETE GEÇMEYE HAZIRIZ"

OBAMA "HAREKETE GEÇMEYE HAZIRIZ"

Beyaz Saray'dan "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız. Ne zaman ve nasıl olacağına biz karar vereceğiz" açıklamasaı yapıldı.

Beyaz Saray'dan IŞİD konusunda flaş açıklama geldi. Beyaz Saray, "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız. Ne zaman, nasıl olacağını biz karar vereceğiz." açıklaması yaptı.

Beyaz Saray'dan bu açıklama gelirken geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri Temcilciler Meclisi, IŞİD ile yapılacak mücadeleye karşı önemli bir kararın altına imza attı.

Temcilsiler Meclisi, Suriyeli Muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

"SAVAŞ EMRİ YOK"

Meclis'in kararı öncesi ABD Başkanı Barack Obama, Florida Merkez Komutanlığı'nda askerlere bir konuşma yaptı. Obama konuşmasında, "IŞİD'e karşı yapılan mücadele ve savaş sadece bizim savaşımız değil. Bu bölgenin savaşı. Ben ABD askerlerine savaş emri vermeyeceğim." dedi.

OBAMA'NIN AÇIKLAMASI PERÇİNLENDİ!

Obama'nın "Sadece bizim savaşımız değil" açıklamasının ardından ABD Temciler Meclisi, flaş bir karar aldı. Obama'nın "Onlar bize destek verecek. Biz onlara destek vereceğiz." açıklamasını perçinlercesine Temsilciler Meclisi, Suriyeli Muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

"ABD KARARLI"

Yaşananlardan sonra Beyaz Saray'dan gelen "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız. Ne zaman, nasıl olacağını biz karar vereceğiz." açıklaması "ABD'nin IŞİD'e karşı kararlığını gösteriyor" şeklinde yorumlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.