Öcalan AKP'yi tasfiyeye götürebilir

Öcalan AKP'yi tasfiyeye götürebilir

AKP Diyarbakır eski Milletvekili Cavit Tosun başlanan sürecin AK Partiyi tasfiyeye götürebileceğini söyledi.

AKP Diyarbakır eski Milletvekili Cavit Tosun, Roj TV'ye telefonla katıldığı bir programda, Kürt sorununun çözümü ile ilgili sürecin partiyi tasfiyeye götürebileceğini iddia etti. Tosun, PKK'nın birçok konuda AKP'ye yardımcı olması gerektiğini söyledi.

PKK ile aynı çizgide yayın yapan Roj TV'nin bir programına canlı telefon bağlantısı ile katılan AKP Diyarbakır eski Milletvekili Cavit Torun, hükümetin başlattığı, 'Demokratik açılım' çalışmasının partiyi tasfiyeye götürülebileceğini ileri sürdü.

Torun, “Böyle bir tehlikeyi görüyorum. PKK'nın AKP'yi destekler nitelikte adımlar atması gerekir. Abdullah Öcalan Bekaa'da söylediği şeyleri şu anda da söylemeye başladı. Fakat Türkiye'ye teslim edildiği süreç içerisinde bunları söylemiyordu. Şu anda da söylemeye başladı. Ve ben Abdullah Öcalan'ın bu konuda İmralı'da belli bir takım görüşleri muhakkak dile getirmesi konusunda, sanki bir anlamda tırnak içerisinde söylüyorum, bir baskıya maruz kaldığını düşünüyorum. Abdullah Öcalan'ın bu söylediklerini AKP yapmaya kalkarsa, bu adımları atmaya kalkarsa tümden tasfiye olur” dedi.

Cavit Torun, Abdullah Öcalan'ın sürece katkısı bulunup bulunmadığı ile ilgili bir soru üzerine ise, “Zaten dolaylı olarak katkısı devam ediyor. Bunu inkar etmenin, bunu görmemenin anlamı yok. Katkısı dolaylı bir şekilde devam ediyor. Ama direk olarak, 'Benle görüşülsün' şeklinde görüşler ortaya atılır ve devam ederse, ben işin tehlikesine parmak basmak istiyorum, böyle bir tehlike var” diye konuştu.

Roj TV'deki bir programa eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen, DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte katılan yazar Altan Tan, partilerin temsiliyet sorunları ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Ailesinden örnekler veren Altan Tan, “Benim çok yakın akrabalarımdan örnek vermem gerekirse, peçe takan yani yüzünü dahi kapatan, kara çarşaf giyen akrabalarım olduğu gibi, bikini ile denize giren ve her akşam içki içen akrabalarım da vardır. Ben eğer demokrat olduğumu söylüyorsam hepsinin hak ve hukukunu savunmak zorundayım” dedi.

AKP'nin Alevilerin oyunu almasına rağmen Alevi kökenli sadece 2 milletvekili olduğunu söyleyen Altan Tan, “Ama bunların Alevilerle ilgili bir projesi yok. Ne yaptıkları belli değil” dedi.

DTP'yi de temsiliyet konusunda eleştiren Tan, “DTP'de, bölgede türbanlı ve başörtülü kadınlardan oy alıyor ama hiç bir milletvekilinin din ile fazla haşır neşir olduğunu söylemek mümkün değil. Partilerin tüm kesimleri temsil edip hepsinin sorunları ile ilgilenmesi gerekiyor. Alevi, Sünni'nin, Sünni Alevi'nin sorunu ile ilgilenmedikçe bu sorunlar çözülmez” diye konuştu.

Etiketler :