Öcalan: Çözüme destek tarihsel bocumuzdur

Öcalan: Çözüme destek tarihsel bocumuzdur

Dün HDP heyetiyle görüşen Öcalan, gönderdiği mesajda"Bu toprakların insanları olarak kendi çözümümüzden ayrılmamak hepimizin tarihsel borcudur." dedi.

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen HDP heyeti, dönüşte açıkladığı mesajda Öcalan'ın barışı halka karşı görev ve sorumluluk olarak ifade ettiğini açıkladı.

Öcalan, Türkiye’nin demokratik geleceği ve bölgedeki kalıcı barışı yakından ilgilendiren süreçte 15 Ekim itibariyle yeni bir aşamaya geçildiğini belirterek, "Yeniden dirilttiğimiz bu umudun zaman kaybetmeden pratik sonuçlar doğurması, halklarımıza karşı olan tarihi görev ve sorumluluğumuzdur." dedi.

Öcalan, barışı sağlamanın halka karşı birincil görev ve sorumluluk olduğuna değinerek, "Bu toprakların insanları olarak kendi çözümümüzden ayrılmamak hepimizin tarihsel borcudur." ifadelerini kullandı.

 

ÇÖZÜM TARİHSEL BORCUMUZDUR

“Herkesin kavraması gereken gerçeklik şudur: Topyekün mahvolmamıza yol açacak dinamikleri tersine çevirerek sadece halklarımızı değil bütün bölgeyi ve insanlığı demokrasi güneşi altında toplamak bizim kendi ellerimizdedir. Burada lazım olan; barışa ve demokrasiye güven, daha net bir irade ve cesur siyasi hamlelerdir. Henüz kendi yerelliğimizden yola çıkarak evrensel çözümlere ulaşma şansımız varken bu hamleyi yapmazsak, bölgemiz başka güçlerin, salt kendilerini merkez alan dayatmaların ve uygulamaların girdabında telef olacaktır. Bu toprakların insanları olarak kendi çözümümüzden ayrılmamak hepimizin tarihsel borcudur. Hakiki yurtseverlik de, gerçek bir demokrasi de ancak kendimiz gerçekleştirirsek onurlu ve kalıcıdır. Bu bağlamda anlatmaya çalıştığım gerçeklik bütün boyutlarıyla Kobanê direnişinde kendini göstermiştir. 21. yüzyılın bütün çelişki, çatışma ve imkânlarını bağrında barındıran Kobanê gerçekliği bütün sorunların çözüm anahtarı olma vasfını taşımaktadır. Oradaki cesur ve destansı direniş ve bu direnişe sahip çıkan bütün halklarımız tam da bu bilinç ve onurla hareket etmişlerdir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.