Öcalan ile Zekeriya Öz'ün yazışmaları

Öcalan ile Zekeriya Öz'ün yazışmaları

Albay Hasan Atilla Uğur, Ergenekon'u yürüten firari Zekeriya Öz’ü usülsüzlük yapmakla suçlayarak önemli iddialarda bulundu.

Yargıtay’ın 16. Ceza Dairesi’nde yapılan Ergenekon davasının duruşmalı temyiz incelemesinde, ilk hafta savunmalarını sunan tüm sanıklar, davanın esastan bozulmasını talep etti.

Fevzi Çakır'ın haberine göre duruşmada Albay Hasan Atilla Uğur elebaşısıAbdullah Öcalan’ı ilk sorgulayan ekipte yer alan emekli Albay Hasan Atilla Uğursavunmasında, Ergenekon soruşturmasını yürüten firari savcı Zekeriya Öz’ü usülsüzlük yapmakla suçlayarak önemli iddialarda bulundu.

ÖCALAN'IN ÖZ'E TALİMATLARI

Savcı Öz’ün sorgu sırasında kendisine 2 sayfalık bir yazı gösterdiğini ve “Tanıyor musun?” diye sorduğunu anlatan Albay Uğur şöyle devam etti:

“İmralı’daki bebek katilinin el yazısı. Sorguladığım için yazısını tanıyorum. Bunlara not gönderilmiş. Öz, ‘Bak birinci sırada kimin ismi yazıyor’ dedi. Baktım, benim ismim yazıyor.” Listenin üzerinde “Cezalandırılması olmazsa olmaz kişiler” şeklinde bir not bulunduğunu ifade eden Uğur, “Öcalan ile Zekeriya Öz’ün yazıştığını anladım. Öcalan benim cezalandırılmamı şart koşmuş. Zaten Cemil Bayık gibi terör örgütü yöneticilerinin de o dönemde, ‘Biz olmasak Ergenekon’u yapamazlardı’ şeklinde açıklamaları vardı” diye konuştu. Uğur, terörle mücadeleyi anlatmayı bir milli görev olarak gördüğünü dile getirerek bu vazifesini sürdürebilmesi için yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.( Habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.