Öcalan'ın önerisi BDP'yi böldü

Öcalan'ın önerisi BDP'yi böldü

Öcalan'ın, yerel seçimlere sol kesimlerin de temsil edildiği HDP çatısı altında girilmesini önermesi, BDP'yi böldü.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti, 21 Temmuz 2013'te İmralı'ya giderek,Abdullah Öcalan ile görüştü.

Bu görüşmede Öcalan, heyet üyelerine yerel seçimlere sol kesimlerin de temsil edildiği HDP çatısı altında girilmesini önererek, BDP milletvekillerinin HDP'ye geçebileceğini söyledi ve bunun tartışılmasını istedi.

Rifat Başaran'ın Radikal'de yer alan haberine göre, Öcalan'ın bu sözleri üzerine BDP Meclis grubu ve Merkez Yürütme Kurulu önceki gün olağanüstü gündemle BDP Genel Merkezi'nde toplandı. Bu toplantıda Öcalan ile yapılan görüşme ve Öcalan'ın önerisi ele alındı.

PARTİ 2'YE BÖLÜNDÜ

Seçimlere HDP çatısı altında girilmesi ve bazı milletvekillerinin bu partiye geçmesi önerisi BDP'yi böldü. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın da yer aldığı bir grup yerel seçimlere "HDP çatısı altında girmenin mümkün" olduğunu savunurken, farklı bir grup 60 ilde HDP, BDP'nin güçlü olduğu 21 ilde ise BDP adı altında yerel seçimlere girilebileceğini savundu.

Aynı grup, böylece HDP'nin alacağı oyların da ortaya çıkabileceğini ve genel seçimlere HDP çatısı altında girilebileceğini öne sürdü.

TOPLANTIDA SESLER YÜKSELDİ

Bir başka grup ise HDP'nin TBMM çatısı altında temsili için, ilk olarak SırrıSüreyya Önder, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü, Erol Dora ve Sebahat Tuncel'in bu partiye geçmesi, yerel seçimlere doğru da diğer BDP milletvekillerinin HDP'ye katılarak TBMM'de grup oluşturulması görüşünü savundu. Toplantıda tartışmanın zaman zaman hararetlendiği ve seslerin yükseldiği de öğrenildi.

EŞ BAŞKANLAR DEĞİŞECEK

Bu proje çerçevesinde HDP'nin yakın zamanda olağanüstü kongre toplayarak şu anda eş başkanlık görevini sürdüren Fatma Gök ve Yavuz Önen yerine Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel'in seçilmesi de gündeme geldi. Öcalan'ın basına yansıyan görüşme notlarında da HDP Eş Başkanları Önen ve Gök'ün değiştirilmesi ve eş başkanlardan birinin Türk kökenli olması önerisi dikkat çekmişti. Tartışmanın ağustos sonuna kadar netleşmesi beklenirken, Öcalan'ın önerisinin HDP'nin yetkili kurullarında da ele alınacağı öğrenildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.